Sony Ericsson W995

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I går kveld lanserte Sony Ericsson en rekke nye mobiltelefoner. Den mest interessante av disse er musikktelefonen W995, som er selskapets nye underholdningsflaggskip.

Sony Ericsson W995

Dimensjoner: 9,7 x 4,9 x 1,5 cm, 113 gram
Skjerm: 2,6 tommer, 240 x 320 piksler
Nettverk: GSM 850/900/1800/1900 MHz, Edge, UMTS 900/2100 MHz, HSDPA
Maskinvare: Bluetooth 2.0, USB 2.0, WLAN 802.11b/g, AGPS
Operativsystem: Proprietært
Minne: 118 MB + M2-minnekort (8 GB i eske)
Kamera: 8,1 megapiksler, autofokus, geomerking
Batteri: 9 timer tale, 370 timer hviletid
Tilgjegelighet: Ukjent
Skjermdelen til W995 er nokså tynn.
Skjermdelen til W995 er nokså tynn.
Baksiden av W995.
Baksiden av W995.
W995 og telefonens eget stativ.
W995 og telefonens eget stativ.
W995 har minijack-utgang.
W995 har minijack-utgang.

W995 er laget i børstet metall, og virker svært solid. Formfaktoren er nedskyvbart tastatur, og hele telefonen gir et inntrykk av stilsikkerhet. Denne telefonen kan du trygt bruke på forretningsmøter såvel som på russefester uten å skjemmes.

Den nye telefonen virker slank. 1,5 centimeter er uansett ikke noe å klage over for en telefon med nedskyvbart tastatur. De 113 grammene telefonen veier er heller ikke til sjenanse. Sammenliknet med C905 er det ingenting å si på verken høyde, bredde eller tykkelse på telefonen.

Skjermen til W995 er stor, nærmere bestemt 2,6 tommer. Det lille vi fikk se av skjermen i bruk vitnet om klare detaljer og sterke farger. Menyene til W995 har ikke gjennomgått noen merkbare forandringer siden selskapets forrige modeller.

Tempoet er det ingenting galt med. Menyene popper opp umiddelbart ved tasteklikk. Det er imidlertid verdt å merke seg at testeksemplaret var helt tomt for data.

Stativ

Bakpå telefonen sitter en liten "hengsle" i blankt metall. Ved å vippe denne ut og legge telefonen horisontalt, blir telefonen stående av seg selv. Dette er praktisk om du har en liten bildefremvisning eller viser videosnutter til familie og venner.

Samtlige taster på telefonen er forholdsvis flate. Navigasjonstastene er, til tross for den nevnte formen, gode å trykke på. Responsen er god. Med talltastene kjører Sony Ericsson videre på trenden med flate taster. Disse sitter imidlertid såpass langt fra hverandre at det ikke er noe problem å skille den ene fra den andre. De er også svakt forhøyet, noe som også hjelper på.

8,1 megapiksler

På baksiden av W995 finner du et kamera. Dette kan ta bilder i en oppløsning på hele 8,1 megapiksler. Kameraet har autofokus og geomerking. Sistnevnte innebærer at kameraet vet hvor du var da du tok bildene, og legger dette til filinformasjonen om bildet. Dessverre fungerte ikke kameraet på eksemplaret vi fikk prøve.

8,1 megapiksler er vel og bra i teorien. Så gjenstår det å se hvordan resultatet blir i praksis. Som de fleste har fått med seg nå, er det nemlig ikke antallet megapiksler det viktigste i et kamera. Nøkkelen til gode bilder er nemlig god optikk, noe det sjelden er plass til i mobiltelefoner.

Kameraet til W995 er forøvrig ikke beskyttet av noe linsedeksel. Vi ser derfor for oss at riper etter nøkler og annet du måtte oppbevare sammen med telefonen fort setter sine spor i glasset.

Som seg hør og bør for "den mest komplette kommunikasjons- og underholdsningspakke til dags dato", skal W995 ha utmerket lyd i sine stereo-høyttalere. Vi fikk dessverre ikke anledning til å teste ut lyden i telefonen, da musikkspilleren var heller lite samarbeidsvillig. Funksjoner som "Clear Stereo" og "Clear Bass" skal imidlertid gjøre sitt til at du får en god lydopplevelse.

Endelig 3,5 mm-utgang!

Sony Ericsson har for en gangs skyld tatt til fornuften og utstyrt W995 med en vanlig 3,5 millimeters minijack-utgang. Det betyr at du endelig kan bruke ditt eget hodesett til å høre på musikk med telefonen.

Til å lagre musikk og bilder har telefonen 118 MB internminne. Det følger også med et M2-minnekort på 8 GB i pakken. Det skulle holde en stund for de fleste musikkelskere.

Enklere overføring

W995 er den første telefonen med Sony Ericssons nye funksjon Media Go. Dette innebærer at du skal kunne overføre filer til og fra telefonen sømløst og enklere enn før.

Den nye telefonen er også en god kommunikator. Til lokal kommunikasjon har du Bluetooth 2.0 og USB 2.0. Surfing på nett vil også gå fort med W995. Den har nemlig støtte for både super-3G, 3G og Edge. Telefonen har også firebåndsstøtte, og fungerer dermed de aller fleste steder i verden.

A-GPS er også på plass for deg som vil bruke telefonen til å geleide deg fra sted til sted. Telefonen har Google Maps installert.

W995 vil komme på markedet i andre kvartal i år. Prisen er foreløpig ukjent.

Sony Ericsson W995

Vis større

Sony Ericsson W995


Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen