Test
W980i er den nye toppmodellen i Walkman-serien.

Sony Ericsson W980i

Design og brukervennlighet

Form: Kamskjell
Størrelse:
9,2 x 4,6 x 1,7 cm
Vekt: 100 gram
Snarveistaster: Volum, tastelås, funksjon, musikknapper
Uttak: Proprietær Sony Ericsson
Kortplass: Nei
Eksternt antenne-uttak: Nei
Menysystem: Proprietært
Meny: Rutenett, sirkel, liste
Skjerm: TFT, 2,2 tommer, 262 144k farger, 240 x 320 piksler
Firmware: R3CA033
Pris: Cirka 4000 kroner

Kort sagt:
dsad
 – Skarp skjerm
 – Behagelige taster
dsad
 – Musikktaster tungvindte i praktisk bruk
 – Ikke mini-jack
 – Dyr
W980i søker automatisk i telefonboken når du taster inn tall.
W980i søker automatisk i telefonboken når du taster inn tall.

Walkman-serien til Sony Ericsson har vært en stor suksess de siste årene. Når de nå har lansert en ny toppmodell blant Walkman-telefonene, har de derfor et visst forventningspress på seg.

Toppmodellen heter W980i, og er en blank og nokså kantete telefon i kamskjellformat. Den er ikke blant de aller minste der ute, men er ikke større enn at du fint kan ha den i lommen.

Høy speilfaktor

Sony Ericsson mener tydeligvis at jo blankere, jo bedre når det gjelder en mobiltelefon i den øvre enden av prisskalaen. W980i er nemlig blank både inni og utenpå.

Du skulle kanskje tro at fronten er som en magnet for stygge fingermerker, men selv om fronten blir merket med fingeravtrykk ganske fort, så synes de ikke så veldig godt og utgjør dermed intet estetisk problem.

Da er det verre med riper. Dersom du har telefonen i en lomme med nøkler eller i en veske, må du regne med at fronten av telefonen ikke er like fin etter noen måneders bruk.

Selv om W980i har god kvalitetsfølelse og helt klart ikke er noen billig-telefon, blir det allikevel et sterkt plastikk-preg. Fremtoningen blir dermed ikke spesielt eksklusiv.

Livlige taster

På forsiden av telefonen finner du også taster for å styre musikken. I motsetning til førproduksjonsutgavene av W980i, er disse tastene nå blitt svært følsomme. Kombinert med at de vibrerer, er de meget gode å betjene.

Problemet oppstår når du putter telefonen i lommen. Med mindre du vil at musikkspilleren skal starte av seg selv og leve sitt eget liv, er du nemlig nødt til å skru på tastelåsen. Dette gjør du med en skyveknapp på høyre side av telefonen.

Dessverre er denne knappen så liten at den må betjenes med neglene. Det er heller ikke fjernkontroll på hodetelefonen som følger med, og å betjene musikkspilleren når telefonen er lukket blir derfor en knotete opplevelse.

På samme side av telefonen som tastelåsen finner du også en tast for å veksle mellom forskjellige funksjoner, samt en volumknapp. Disse er også i minste laget, og ikke alltid like lett å betjene uten at du tar opp telefonen og ser hvor du trykker.

Nederst på fronten er det en gjennomsiktig stripe av det som best kan beskrives som pleksi-glass. Når du spiller musikk, blir denne stripen opplyst med diverse lyseffekter.

Intet nytt er godt nytt

Sony Ericssons nyeste menyer er enkle å bruke samtidig som de også ser tiltalende ut. At W980i har samme menyer som andre nye telefoner fra samme produsent, er derfor ingen ulempe.

Du har for eksempel det Sony Ericsson kaller Smartsøk. Det vil si at telefonen søker i telefonboken samtidig som du taster inn tall. Taster du for eksempel 7 3 7, vil du få opp en liste over alle som har blant annet bokstavkombinasjonen "per" i navnet.

Om du av en eller annen grunn ikke skulle like denne funksjonen, kan du også skru den av. Når du har bladd deg frem til et navn i telefonboken, er det også enkelt å velge mellom ulike numre lagret på samme kontakt. Du slipper å måtte gå inn på kontakten for å velge nummer, og kan isteden bare bla til høyre eller venstre for å velge det nummeret du ønsker å ringe til.

Responsen i menyen er god. Det er sjelden noen forsinkelse, ei heller når du blar i kameraalbumet.

W980i ved siden av W890i og Nokia N95 8GB
W980i ved siden av W890i og Nokia N95 8GB

God skjerm, men...

Skjermen er ligner også på det vi har sett på andre Sony Ericsson-telefoner av den mer påkostede sorten. Den er med andre ord både skarp og fargerik. På en telefon til denne prisen hadde vi dog håpet på en enda litt større skjerm for bedre utbytte av bilder og video, men så markedsfører da også Sony Ericsson mer som en musikktelefon enn en multimedia-telefon.

Ring ring

Ikke helt uvesentlig er det at W980i fungerer godt til å ringe med. Både lydkvalitet og samtalevolum er bra.

Dekningen opplevde vi som midt på treet, noe som vil si at du ikke vil ha problemer med å komme gjennom med mindre du er langt utenfor allfarvei.

Salgspakken inneholder først og fremst det du trenger for å spille musikk med W980i. Det vil ved siden av datakabelen for å overføre musikk si et HPM-77. Dette er blant de bedre hodesettene fra Sony Ericsson og er av typen som sitter inne i øret. De demper lyd fra omgivelsene noe, men er til gjengjeld følsomme for bevegelse på ledningen og vind, noe som vil forplante seg som støy.

Eskens innhold er følgende:

  • Lader
  • USB-kabel
  • Stereohodesett med overgang til mini-jack
  • Bruksanvisning
  • CD med programvare

Sony Ericsson W980 med abonnement

Sony Ericsson W980

Sony Ericsson W980 med abonnement   Les mer »

Sony Ericsson W980   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen