Sniktitt

Sony Ericsson W910i

Spesifikasjoner:

Dimensjoner: 9,9 x 5,0 x 1,3 cm, 86 gram.
Skjerm: TFT, 240 x 320 piksler, 262,144 farger, 2,4 tommer.
Minne: 40 MB, støtte for minnekort (Memory Stick Micro 1GB følger med)
Kommunikasjon: 850, 900, 1800, 1900, GPRS, EDGE, 3G, HSDPA, blåtann 2.0, A2DP.
Kamera: 2 megapiksler, 2,5 x digital zoom
Underholdning: Kamera, musikkspiller, videospiller
Annet: Shake Control, SenseMe, Forbedret TrackID, Radio
Pris: Rundt 4500 kroner

(Amobil/Berlin) W910i er Sony Ericssons svar på musikkelskernes drøm om en mediaspiller med de fleste telefonfunksjoner på plass. Telefonen har nemlig alt av tilkoblingsteknologi innabords, som sørger for at du kan laste opp og ned i bredbåndshastighet, samt høre på musikk trådløst i stereo.

Her har skjermen snudd seg automatisk.
Her har skjermen snudd seg automatisk.
Bak finner du kameraet og høyttaler.
Bak finner du kameraet og høyttaler.
W910 i svart og rødt sammen med W960.
W910 i svart og rødt sammen med W960.
W910 og en av Sony Ericssons nye høyttalere. (Klikk for større bilder)
W910 og en av Sony Ericssons nye høyttalere. (Klikk for større bilder)

Som nevnt i vår lanseringsartikkel er W910i slett ingen stor telefon. Med målene 9,9 x 5,0 x 1,3 cm og en vekt på 86 gram er W910 utvilsomt en av de lettere og mindre HSDPA-telefonene vi har sett til nå.

Utseendemessig skiller W910 seg noe ut fra det vi har sett tidligere fra Sony Ericsson til nå med sitt røde og oransje deksel (fås også i svart), avbuing nederst og slanke form. W850i har i tillegg vært selskapets eneste telefon med nedskyvbart tastatur til nå, så W910i er også noe alene om designløsningen.

Ligner liten videospiller
Slått sammen ligner W910i mest på en UMP-spiller. Det er ikke ubevisst. Skjermen på 2,4 tommer, mediatastene og telefonens mulighet til å rotere skjermbildet gjør den ypperlig til å spille av video, vise feriebildene til venner eller bla seg gjennom musikkbiblioteket.

Som en pikant detalj kan det nevnes at skjermen roteres automatisk etter hvilken vinkel du holder telefonen i. Legger du den med andre ord horisontalt, snus skjermen automatisk deretter.

Skyver du opp skjermen, kommer tastaturet til syne. Tastene er store, oversiktlige og gode å bruke.

Snur vi telefonen ser vi kameraet på to megapiksler. Selv om W910i ser ut til å bli en bra medietelefon ellers gjør mangel på autofokus at kameraet nok ikke kommer til å bli telefonens sterkeste side.

Miniversjon av Media Center
W910i kommer forøvrig med en helt ny mediameny, som i sin brukervennlighet minner mye om Media Center-løsningene som finnes til nyere datamaskiner. Du har en meny på et knippe valg, som musikk, video, Podcast, TV-show og lignende, som du så blar deg gjennom.

Når du for eksempel har valgt musikk, får du opp valg som lar deg kategorisere etter sjanger, artist, spilleliste og så videre, i tillegg til antall sanger, videoer og annet du har på telefonen.

Systemet er ikke direkte nytt for Walkman-telefonene, men ligner nå langt mer på det systemet du finner på iPod og andre avanserte mp3-spillere.

I tillegg har W910i noe som kalles SenseMe, der telefonen plukker ut et par sanger som passer til humøret ditt. Er du mutt og nedfor kan telefonen spille av noe melankolsk og rolig. Er du derimot klar for årets kveld på byen, leter telefonen frem noe du kan bryne dansefoten på.

Selve kategoriseringen av sanger i forhold til humør gjør telefonen i det du drar sangene over fra datamaskinen til telefonen.

Telefonen ser da på kriterier som tempo, toneart og rytme og plasserer sangen på et humørkart, som strekker seg fra det raske til det rolige, og fra lystig til melankolsk. Programvaren som brukes til dette fins kun for Windows, og her blir Mac- og Linux-brukere holdt utenfor det gode selskap.

Rist deg til neste sang
Trener du til musikken eller lar deg rive med av musikken så skal ikke spoling og annet stoppe deg. Sony Ericsson har nemlig fått inn Shake Control, der du kan skifte sang og spole ved hjelp av håndbevegelser som telefonen så registrerer. Ønsker du å skifte til neste sang, beveger du telefonen i rask bevegelse nedover. Ønsker du det motsatte, er det bare å "kaste" telefonen over skulderen. Bare vær obs på å ikke miste telefonen mens du rister løs.

Når vi først er inne på mp3-spilleren skal det nevnes at denne er av nyeste utgave, og dermed har en forbedret versjon av TrackID og PlayNow på plass. Du kan nå finne sanger også ved å skrive inn sangtekst.

W910i er en av få 3G-telefoner fra Sony Ericsson vi faktisk kan anbefale deg fullt å kjøpe . Grunnen til det er at telefonen støtter EDGE i tillegg til 3G, og dermed kan brukes utenfor bysentrene uten at datahastigheten går rett i bakken.

HSDPA-støtten er derimot forbeholdt få. Ihvertfall i skrivende stund. Foreløpig er det kun NetCom som har åpnet super-3G-nettet sitt.

W910i vil støtte hastigheter på opptil 3,6 Mbps, som betyr at du i teorien kan bytte ut ADSL-abonnementet med W910i, skulle du ha HSDPA-dekning der du bor.

Men verken NetCom eller Telenor har noen grunn til å skynde seg med utbyggingen for W910 sin del. Telefonen er nemlig ikke ventet i butikk før slutten av året, mellom oktober og desember. Prisen vil da ligge på 4500 kroner før skatt og subsidier.

Til da håper vi å komme tilbake med mer informasjon og også en fullverdig test av Sony Ericssons nye musikkracer.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen