Test
Denne bringer vellyd tilbake til Walkman-serien. (Bilde: Simen Willgohs / Amobil - alle bilder)

Sony Ericsson W902

Sony Ericsson W902 er det svensk-japanske selskapets nye alternativ til deg som vil ha en avansert Walkman-telefon. Utstyrt med det siste på musikkfronten, i tillegg til høyoppløst kamera, mye teknologi og super-3G, er W902 samtidig aktuell som avansert allrounder-telefon. Forventningene er derfor store, også fordi det er en stund siden Sony Ericsson kunne vise til en salgssuksess ala K700 eller T610.

Sony Ericsson W902:

Form: Klassisk
Størrelse: 11 x 4,9 x 1,17 cm
Vekt: 99 gram
Skjerm: 2,2 tommer
Snarveistaster:
Kamera, volum, musikk, Walkman-spiller.
Uttak: Sony Ericsson proprietær port
Kortplass: Memory Stick M2
Eksternt antenne-uttak: Nei
Menysystem: Sony Ericssons egne menyer
Meny: Rutenett
Skjerm: TFT, 262 000 farger, 240 x 320 punkter
Firmware: R3DA024
Pris: 3500 kroner

Kort sagt:
dsad
 – Kul og eksklusiv på samme tid
 – Responsive menyer
 – Egne musikktaster

dsad
 – Ikke 3,5 mm minijack

 – Små tall- og menytaster

Godt førsteinntrykk

Det hele begynner svært bra. Både førsteinntrykk og følelsen vi sitter igjen med etter to uker med testing er at W902 er en svært solid og godt bygget telefon. Selv om telefonen utelukkende er ikledd hardplast, får vi et kvalitetsinntrykk som tilsier at dette er en ganske eksklusiv telefon - dog uten at det blir vulgært. W902 passer langt bedre sammen med et skateboard enn en dyr luksusbil.

Slik får du mobilen til å vare »

Ytterkantene er kledd i gummi.
Ytterkantene er kledd i gummi.
Dette er universalporten W902 er utstyrt med.
Dette er universalporten W902 er utstyrt med.
Tastene er noe små, men duger.
Tastene er noe små, men duger.
Kameraet er ubeskyttet, men har fotolys.
Kameraet er ubeskyttet, men har fotolys.
Musikktastene er lett tilgjengelig.
Musikktastene er lett tilgjengelig.

Sammenlignet med andre telefoner er W902 ganske stor. Ikke såpass at du vil få problemer med å ha den på innerlommen, men heller slik at dette på ingen måte er en liten telefon.

Det igjen gjør at det er mer enn nok plass til store talltaster, skjerm og flere snarveistaster. For vår del kunne Sony Ericsson utnyttet plassen langt bedre og gitt W902 større taster generelt. En ting er at talltastene er relativt små. Men menytastene, og særlig de øverste og nederste, er ganske vanskelig å komme til.

Heldigvis har Sony Ericsson laget gode avgrensninger mellom tastene, slik at det til syvende og sist er ganske vanskelig å trykke feil. Men det burde være unødvendig å måtte sikte når du skal trykke inn en tast.

Unntaket fra dette er musikktastene, som sitter på høyre side av telefonen. Disse kan starte og stoppe musikken, samt spole. I tillegg følger volumtaster og utløserknapp for kameraet.

Mangler 3,5 mm minijack

Det er vel og bra at Sony Ericsson har snarveistaster til musikkspilleren. Men uten dedikert 3,5 mm minijack-utgang og en håndfri som ikke kan styre musikken syns vi ikke Sony Ericsson har gjort nok for å gjøre W902 til den avanserte musikktelefonen den skal være.

Løsningen til W902 innebærer at du først må ha egen håndfriovergang tilkoblet som du så kan koble eget hodesett til. Dette medfører at du må bale med 3 meter ledning og alltid ha håndfrien med deg. Og når håndfrien ikke kan styre musikken, men kun motta samtaler, må du i tillegg styre med å finne frem telefonen når du skal bytte sang. Det er alt annet enn optimalt.

Designen forøvrig skal ha all ros. W902 faller godt i hånden, er behagelig i bruk og har lagt til side litt av den harde, kvadratiske linjen til Sony Ericsson, til fordel for avrundete kanter og buer.

Skarp og fargesterk skjerm

Sett i lys av spesifikasjonene er skjermen til W902 kanonbra. Fargene sprudler i bildet og skjermen er sylskarp. Høyere oppløsning kunne vært å foretrekke, men da måtte skjermen vært større. Med en fysisk størrelse på 2,2 tommer, vil en knapt se forskjell på 240 x 320 punkters oppløsning, som W902 har, og høyere oppløsninger.

Skjermen egner seg relativt godt til video- og bildevisning. Med mindre du ønsker en fysisk større skjerm fins det ingen skjermer som gjør det stort bedre enn den til W902. Spill og surfing på nettet er heller ingen sak.

Merker bevegelsene dine

I likhet med Sony Ericsson W980 er W902 en av de første Walkman-telefonene som får bevegelsessensor. Dette innebærer at telefonen registrerer når du snur den, og skjermbildet dermed snus automatisk når du snur telefonen. W902 har også en lyssensor som registrerer mengden lys runt deg, og justerer med det lysstyrken i skjermen automatisk.

Les mer om de forskjellige skjermtypene »

Menyene til W902 burde være kjent for alle som har vært borti Sony Ericsson før. Også tidligere brukere av Nokia vil kjenne seg igjen, siden menystrukturen er rimelig lik den hos Nokia med menymatrise på 3 x 4 ikoner med undermenyer. Siden tidligere Sony Ericsson-telefoner er det kommet en del nye animasjoner og overganger, uten at det gir noen praktiske konsekvenser. Faktisk er telefonen lynkjapp i menyene, til tross for at det er en hel del animasjoner på plass.

Skjermen er skarp og fargesterk.
Skjermen er skarp og fargesterk.
Slik skriver du meldinger.
Slik skriver du meldinger.

W902 har en enkel form for multitasking. Siden telefonen ikke kjører Symbian eller et annet avansert operativsystem er denne imidlertid begrenset til Java-programmer, nettleser og musikk- og radiospiller.

Et stadig tydeligere kjennetegn for Sony Ericsson er at produsenten begynner å nærme seg det Nokia har vært i alle år - full av praktiske løsninger og intuitive løsninger. For eksempel vil du med W902 få opp forslag fra telefonboken når du skriver inn et nummer, slik at du slipper å skrive inn hele. Et annet eksempel er snarveismenyen, som aktiveres med snarveisknappen nede til høyre. Herifra kan du se alle programmer som er åpne i bakgrunnen, nye hendelser og selvvalgte snarveier.

Tekstmeldinger går fort unna

Et annet felt der Sony Ericsson tar igjen Nokia på er hvor raskt og lett det er å skrive tekstmeldinger. Sony Ericssons system er noe forskjellig fra Nokia sitt, ved at ord kommer opp automatisk og du til enhver tid ser hvilke ordalternativer du har. Men systemet er lynkjapt og enkelt i bruk, noe som gjør W902 til en drøm å skrive meldinger på. Om du tåler litt små taster, vel og merke.

Salgspakken til W902 bærer tydelig preg av at dette er en prestisjetelefon for Sony Ericsson. Det innebærer at du får et bedre hodesett, nærmere bestemt HPM-77 og egen minnekortleser, som sørger for at overføring av musikk går kjappest mulig.

Eskens innhold er følgende:

  • Lader
  • USB-kabel
  • Minnekortleser
  • Stereohodesett med overgang til mini-jack
  • Bruksanvisning
  • CD med programvare

Sony Ericsson W902 med abonnement

Sony Ericsson W902

Sony Ericsson W902 med abonnement   Les mer »

Sony Ericsson W902   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen