Sony Ericsson W890i

Under lanseringen i London i forrige uke, viste Sony Ericsson frem tre nye mobiltelefoner. Én av de mest spennende er den sylslanke musikkmobilen W890i.

Sony Ericsson W890i

Dimensjoner: 10,4 x 4,7 x 1 cm
Vekt:
78 gram
Form:
Klassisk
Skjerm:
2 tommer, TFT, 240 x 320 bildepunkter, 262 144 farger
Kamera:
3,2 megapiksler
Nettverk:
GSM 850/900/1800/1900
Internett:
EDGE, 3G, HSDPA (super-3G)
Internminne:
26 MB
Minnekort:
M2, 2 GB medfølger
Radio:
Ja
Batteri:
GSM: 9,5 timer tale, 360 timer hviletid, 3G: 4,5 timer tale, 310 timer hvile, 20 timers musikkavspilling
På markedet: 1. kvartal 2008
Pris: Rundt 5500 kroner

W890i er tynn og lett.
W890i er tynn og lett.
Slik ser W890i ut bak.
Slik ser W890i ut bak.
Høyre side av W890i.
Høyre side av W890i.

Førsteinntrykket av W890i er at dette er en svært lekker mobiltelfon. Den er under én centimeter tykk, og veier 78 lette gram. Men selv om den er lett, føles den ikke billig.

Utseendemessig likner W890i en god del på forgjengeren W880i. Men Sony Ericsson har endret på et par viktige detaljer.

For det første er W890i rundere i kantene, noe som gjør at den ligger veldig godt i hånden.

Fingervennlig

For det andre er talltastene til W890i langt mer vennlige mot fingertuppene enn tastene til W880i. De er imidlertid nokså små og tett plassert, og kan nok by på problemer for de med store fingre. Selv følte vi aldri at det var et problem å treffe rett tast da vi skrev en tekstmelding med telefonen. Tastene er særdeles gode å trykke på, og responsen er veldig god.

Piltastene er også godt utformet for mye trykking.

Telefonen har fått en egen snarveistast til musikkspilleren på høyre side. På venstre side av telefonen finner du snarveistasten til kameraet. Når kameraet er aktivert, fungerer volumtastene på samme side til å zoome inn og ut.

W890i har en overflate i metall som gjør at den ser nokså dyr og eksklusiv ut. Den er også solid, og og det var verken løse deler eller knirking i eksemplaret vi prøvde.

Sony Ericsson har valgt å gi W890i en to tommer stor skjerm. Den stive prisen på 5500 kroner tatt i betraktning, hadde det ikke gjort noe om plassen rundt skjermen ble utnyttet bedre, men skjermen til W890i er heller ikke sjenerende liten.

Oppløsningen til skjermen er på 240 x 320 piksler, og fargedybden er på 256 000 farger. Vi opplevde skjermen som svært klar og skarp.

Menyene til W890i er som på andre senere telefoner fra Sony Ericsson, med ikoner i et rutenett. Å navigere i menyene går smertefritt, og telefonen reagerer kjapt på hvert tastetrykk.

Lang taletid

Telefonens taletid er oppgitt til å være hele 9,5 timer. Hvis Sony Ericsson holder det de lover, er W890i definitivt et alternativ om du liker lange mobilsamtaler.

W890i er som kjent en musikktelefon, og har fått den siste versjonen av Sony Ericssons Walkman-spiller. Å bla i menyvalgene i musikkspilleren er en fryd for øyet. Overgangen mellom valgene er glidende men samtidig hurtig.

Musikalske ekstrafunksjoner

I tillegg til de vanlige valgene i spilleren, finner du også flere ekstrafunksjoner på telefonen.

W890i har fått sorteringsfunksjonen SenseMe, som lar deg sortere
sangene dine etter hvilket tempo de går i. Har du for eksempel en dårlig dag og vil høre på litt rolig musikk, finner telefonen frem alle de rolige sangene du har lagret. På samme måte kan du finne sanger som passer joggetempoet ditt.

En annen ekstrafunksjon er TrackID. Ta opp noen sekunder av en sang du hører fra for eksempel TV-en, og send denne til musikkdatabasen til Sony Ericsson via internett. Her blir sangen analysert, og du får informasjon tilbake på mobilen om hvilken sang du hørte og hva artisten heter. I tillegg kan du kjøpe sangen og laste den ned til mobilen.

Når du kjøper et eksemplar av W890i, får du med et minnekort på 2 GB i pakken. Det er bra, for telefonens internminne er bare på 26 MB. Dette er altfor lite for deg som vil bruke telefonen som en musikkspiller. Men med minnekortet plugget i, skulle du ha nok av plass til å lagre favorittlåtene dine.

W890i har også innebygget FM-radio.

3,2 megapiksler

Kameraet til W890i kan ta bilder i en oppløsning på 3,2 megapiksler. Søkeren hang godt med i svingene da vi skulle ta bilde, men viste samtidig motivene som veldig ulne og uklare. Selve bildene ble noe bedre, selv om kameraet gjorde bildene litt mørkere enn virkeligheten.

Det er verdt å merke seg at telefonen vi fikk prøve i London kun var en prototype. Mye kan ha blitt forbedret både i maskin- og programvaren til telefonen når den kommer i butikk.

Kjapp i mobilnettet

W890i er nokså godt utstyrt til kommunikasjon over internett. Den har nemlig støtte for både EDGE, 3G og super-3G. Sistnevnte gir deg internetthastigheter på opptil 3,6 Mbps, slik at du raskt kan laste ned musikk til mobilen. Både Telenor og Netcom har nå lansert super-3G.

Noen billig telefon er W890i riktignok ikke. Når den kommer i butikkene i løpet av første kvartal neste år, vil den koste rundt 5500 kroner.

Bestill lagervarsling for W890i »

Reisen til og oppholdet i London ble i sin helhet betalt av Sony Ericsson. Redaksjonen forplikter seg aldri til å produsere redaksjonelt stoff eller omtale produkter på noen spesiell måte.

Se også: Tekstreklameplakaten.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen