Sony Ericsson W850i

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Alternativ tekst mangler
(Alle foto: Marius Valle)

DESIGN OG BYGGEKVALITET

Størrelse: 9,8 x 4,7 x 2,1 cm
Vekt: 116 gram
Form: Skyvetelefon
Snarveistaster: Kamera, volum, musikk
Kamera: Ja, to stykker
Uttak: USB 2.0 (Proprietær plugg)
Pris: fra ca 3700 kroner, klasse F

Slik vurderer vi

Sony Ericssons nye Walkman-telefon plukker opp arven fra mobile storheter som W800i og W900i, men kommer også med noen nyheter.

W850i er den første Walkman-telefonen i skyveformat. Faktisk er dette den første telefonen Sony Ericsson har lansert med nedskyvbart tastatur overhodet.

Når man gjør noe for første gang, er det ikke alltid at det blir fullt så bra som det kunne blitt. Heldigvis er W850i unntaket som bekrefter regelen.

Ikke bare føles telefonen solid, skyvemekanismen er også knirkefri og uten slark. Den er også fjærbelastet, slik at telefonen spretter opp og igjen av seg selv når du har gjort halve bevegelsen.

Tastene er ikke direkte store, men fungerer bra for oss. Menytastene fungerer også bra, med ett forbehold: Piltastene er etter vår oppfatning litt for lett å trykke feil på. Likevel er nok dette i lengden en vanesak.

I tillegg finner du to taster til kameraet og bildegalleriet over skjermen.

Ellers føles W850i ikke spesielt stor. Når du ser den ved siden av andre telefoner, merker du fort at den ikke er noen småkar, men likevel burde den gli ned i de fleste lommer uten problemer. Sammenlignet med Sony Ericsson Z610i og K610i er W850i omtrent i samme størrelse.

SKJERMER OG MENYER

Hovedskjerm: TFT, 262 144 farger
Oppløsning: 240 x 320 piksler
Fysisk størrelse: 2 tommer
OS: Sony Ericsson
Meny: Proprietært
Tekst: T9
Firmware: R1ED001

Slik vurderer vi

Gjennomført
Menyene du finner i W850i er i hovedsak like dem du finner i Sony Ericssons andre nye telefoner, som K800i. Det vil si at hovedmenyen er organisert i et rutenett bestående av tre ganger fire ikoner, med undermenyer basert på en blanding av lister og faner.

W850i har også en egen snarveistast som henter frem en oversikt over snarveier, åpne programmer og nye hendelser som SMS og anrop.

I tillegg finner du en egen tast for å hente frem og legge Walkman-spilleren i bakgrunnen.

Alternativ tekst mangler

Om vi skal beskrive menysystemet med ett ord, blir det "gjennomtenkt". Det er i det hele tatt svært lite å sette fingeren på. Vi vil også trekke frem muligheten til å kjøre mange Java-programmer samtidig. Du kan for eksemplel kjøre Opera Mini, en MSN-klient og et spill uten problemer.

På toppen av det hele finner vi en svært skarp og fin skjerm som yter bilder, programmer og spill full rettferdighet. Den er lyssterk, fungerer bra i sollys og viser mange linjer med tekst.

Summen av det hele blir at W850i har et svært godt menysystem komplementert av en svært god skjerm. Vi kunne likevel ønsket oss en noe større skjerm som utnyttet mer av plassen på forsiden av telefonen.

Sony Ericsson W850i med abonnement

Sony Ericsson W850i

Sony Ericsson W850i med abonnement

Sony Ericsson W850i

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen