Test

Sony Ericsson W810i

Design og byggekvalitet - 

Da Sony Ericsson lanserte sin første Walkman-telefon W800i, ble den en umiddelbar slager. Mobilkjøpere i det ganske land falt for det klare musikkfokuset, et svært bra kamera og bra medfølgende tilleggsutstyr.

Nå har Sony Ericsson sluppet en oppfølger til den populære Walkman-telefonen. W810i er i bunn og grunn den samme telefonen som sin forgjenger, og det er i all hovedsak bare to forskjeller: W810i har EDGE, og den ser litt annerledes ut. Klarer Sony Ericsson å overbevise med denne reprisen?

Designen til W810 er like fokusert på musikk som forgjengerens design var. Du finner egne snarveistaster for å starte mp3-spilleren og å starte kameraet. En liten omrokkering, er at tasten for å starte mp3-spilleren nå er flyttet fra midt under skjermen og til venstre. W810i har også en egen knapp for snarveismenyen.

En viktig endring fra W800i, er at Sony Ericsson endelig har tatt et hint og kvittet seg med den horrible styrepinnen. I stedet er telefonen utstyrt med piltaster. Ellers er det en egen tast til kameraet, en pause- og avspillingsknapp og en tast for å justere lydvolumet.

Nummertastene er denne gangen klarere adskilt. Faktisk er tastene ganske like de som sitter i den gamle Sony Ericsson-telefonen T230. Vi finner imidlertid ingen grunn til å klage, og tror at du som har store fingre lett vil kunne skrive både SMS og taste inn lange, utenlandske numre. Det er heller ingen knirk eller slark å spore. Dette gjelder for øvrig hele telefonens tastesett, med unntak av piltastene, som er så knirkete at de føles billige.

Også baksiden til W810i har fått en overhaling av endringslystne svensk-japanere. Den mest oppsiktsvekkende forskjellen er at linsedekselet er fjernet, slik at kameralinsen er mer utsatt for støv, hakk og smuss enn noen gang før.

Selv om W810i ikke følger mobiltrenden med syltynne telefoner, kan vi ikke akkurat klage over størrelsen. Med sine 10 x 4,6 x 1,95 cm og 99 gram, er den mer eller mindre nøyaktig like stor som W800i.

Alt i alt er det ikke store overraskelser i designet denne gangen. Det negative er at linsedekselet er fjernet, og at det er knirk i piltastene, mens det positive er at tastene føles bedre enn på forgjengerne W800i, hvor tastene satt for dypt i telefonen for vår smak.

Skjerm og menyer - 

Sony Ericsson drar ikke de største kaninene opp av hatten på skjermfronten. Skjermen på W810i har akkurat samme oppløsning og fargedybde som forgjengeren, altså 176 x 220 piksler og 262 000 farger. Dette betyr også at den er like sylskarp og klar som før.

Menyene er også prikk like. Her er det oransje Walkman-farger hele veien, og om du har vært borti en Walkman-telefon før, vil du umiddelbart kjenne deg igjen. Når du blar deg igjennom menyene, går det lynkjapt, og det er stort sett ingen venting å snakke om. Det eneste er når du starter Walkman-funksjonen fra ventemodus. Her blir det fort litt venting.

Menyene er enkle å bruke, og er lette og forståelig bygget opp. Du har en hovedmeny med tre ganger fire ikoner, mens undermenyene er listebaserte. Det hele er veldig oversiktlig, og ser lekkert ut.

Som hos sin forgjenger har W810i også en primitiv støtte for å kjøre flere programmer samtidig. Det følger også med en del forskjellige menytemaer som er en fryd for øyet å se på.

Alt i alt er det ikke så mye å si om skjermen og menyene til W810i. Telefonen byr ikke på en eneste virkelig forbedring, og Sony Ericsson gir oss derfor det samme systemet som vi har sett fra før, uten at dette nødvendigvis er negativt.

Sony Ericsson W810i med abonnement

Sony Ericsson W810i

Sony Ericsson W810i med abonnement   Les mer »

Sony Ericsson W810i   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen