Test

Sony Ericsson W800i

Design og byggekvalitet - 

Sony Ericsson valgte tidligere i år å gjenopplive Walkman-merket i forbindelse med selskapets satsning på musikk i mobilen. Første modell ut i selskapets nye musikkserie er W800i, som er en modifisert versjon av K750i med utvidede muligheter tilpasset musikklytting.

Dette kommer tydelig frem allerede ved første øyekast. Sony Ericsson har jobbet med at tastesettet til W800i skjal komme musikkelskerene i møte. Rett under skjermen finner man en egen Walkman-knapp som tar brukeren rett til MP3-spilleren. Det fins også en egen play / pause-knapp på venstre side av telefonen.

Foruten nye taster, er W800i ganske så lik sin søstermodell K750i. Nykommeren har dog fått et noe sprekere utseende i oransj og hvitt, med en egen Walkman-logo plassert foran og på siden av telefonen.

Intuitive løsninger, lite plast
Sony Ericsson satser på praktiske designløsninger, og dette fungerer veldig bra for W800i.

Skal man knipse bilder, presser man enkelt og greit bare linsedekselet til side. Telefonen skifter automatisk til kameramodus og man kan knipse i vei.

Når man knipser bilder holder man kameraet - unnskyld, telefonen - i horisontal modus. En egen utløserknapp ligger klar for pekefingeren, mens volumtasten brukes til å zoome inn og ut. Alt dette er med på å gi følelsen av å bruke et helt ordinært digitalkamera.

Størrelsen til W800i er det slett ikke noe å si på. Med mål på 10 x 4,2 x 2 cm, sklir den lett ned i en hvilken som helst lomme, og er ikke stort større enn modeller som Nokia 6230i og Sony Ericssons egen K700i. Vekten på 99 gram er heller ikke mye for en telefon av dette kaliberet.

Da vi testet K750i var vi lite fornøyde med hvor plastpreget den var. Materialene var simple, og vi satt igjen med noen stygge 3310-flashbacks som ikke hører hjemme hos en telefon i 4000-kroners klassen. W800i virker derimot å være utformet i andre og mer eksklusive materialer, og fremstår som mye mer robust og solid.

Flate taster - ny bunnport
På ett punkt går imidlertid K750i etterfølgeren en høy gang. Mens K750i hadde utmerkede taster, er tastene på W800i mer et mareritt. Mens taster vanligvis stikker såpass mye ut at man når dem med et lett trykk, må man billedlig talt presse fingeren inn i telefonen når man bruker tastene på W800i.

Vi er heller ikke fornøyd med selve oppsettet. Tastene er plassert for tett opp i hverandre, noe som gjør dem vanskelig å bruke om man har store fingre. Ettersom svært mange mennesker har nettopp det så er det uforståelig for oss hvorfor mobilselskapene lager tastesett best egnet for små barnehender.

Man klarer selvfølgelig å knote ned det man skal si i meldingene sine, men det går mye tregere og er mer anstrengende enn på et veldreid tastesett.

For å komplettere klagelisten så falt heller ikke styrepinnen i smak. Den er for kort og ligger alt for langt inn i telefonen. Sony Ericsson er blant mobilprodusentene med lengst erfaring på akkurat styrepinner, så hvorfor de da ikke klarer å gi en av flaggskipene sine en skikkelig styremekanisme er ikke lett å forstå.

Ny bunnport
Sony Ericsson lanserte en ny bunnport med K750i. Grunnen til dette er at den gamle standarden har forblitt uendret siden 2001 og derfor har begynt å dra på årene. Men til tross for alle gode intensjoner - dette fører til at det meste av eldre tilbehør ikke vil kunne kobles til telefonen. For de som da har investert i 5-6 ladere er dette en sur affære.

W800i har et godt og nyttig design som de fleste vil sette pris på. Mange intuitive løsninger og god kvalitetsfølelse gjør at W800i er en fryd å se til. Men dårlige taster og elendig styrepinne er til besvær, og gjør at modellen kommer betydelig dårligere ut enn det K750i gjorde i sin tid.

Sony Ericsson W800i med abonnement

Sony Ericsson W800i

Sony Ericsson W800i med abonnement   Les mer »

Sony Ericsson W800i   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen