TEST: Sony Ericsson W710i

Test Sony Ericsson W710i

W710i er en fet telefon for den aktive, men ikke fullt så fet for sofagrisen

men ikke fullt så fet hvis du liker deg best i sofakroken.

OBS: Denne saken er fra 2006 og mange av bildene/lenkene fungerer ikke lenger som de skal. 

 

DESIGN OG BYGGEKVALITET

Størrelse: 8,8 x 4,8 x 2,5 cm
Vekt: 101 gram
Form: Kamskjell
Skjerm: 1,9 tommer
Snarveistaster: Volum, mp3-spiller, kamera, låseknapp. Innvendig: internett, musikkavspiller og aktivitetsmeny
Kamera: Ja
Uttak: Proprietær SE-port
Pris: ca. 3000 kroner (klasse E)

Slik vurderer vi

Vi er ikke akkurat ukjent med mp3-telefoner fra Sony Ericsson. Skal du bruke mobilen til å høre på musikk, er Walkman-serien til Sony Ericsson blant det beste du får i dag.

W710i er nyeste skudd på stammen. Spesielt for denne modellen er at den har en sporty image, med gummierte knapper, treningsprogram og ikke minst skritteller.

Telefonen gir inntrykk av å være midt i blinken for en aktiv person. Både farger og materialvalg levner liten tvil om at dette er en sporty telefon. Det er imidlertid verdt å merke seg at dette ikke er noen håndverker-telefon, den gir seg ikke ut for å være mer robust enn andre mobiler.

Kan betjenes "i fart"
Det er ikke alle kamskjelltelefonene til Sony Ericsson som har like bra utforming. W710i faller heldigvis ikke i denne kategorien, tvert i mot så faller både form og størrelse i smak. Betjeningsmessig er det også lite å utsette. Knappene har brukbar størrelse og en utforming og respons som gjør det lett å skrive meldinger i en rasende fart. Telefonen lar seg også enkelt åpne og lukke med én hånd.

På utsiden finner du egne knapper til mp3-spilleren, nærmere bestemt start/stopp samt knapper for å bla frem og tilbake. Det finnes også en egen knapp for å starte musikkspilleren på innsiden av telefonen.

Noe finnes det å pirke på. Valg-tasten, som sitter midt i en fire-veis blatast, er litt liten. Dette gjør at det er fort gjort å bla opp eller ned når du egentlig vil trykke inn velg-tasten.

Vekten stopper på 101 gram, noe som er ganske så gjennomsnittlig.

SKJERM OG MENYER

Skjerm: TFT, 262 000 farger
Oppløsning: 176 x 220 punkter
OS: SEs eget proprietære
Meny: Rutenett, 3 x 4 ikoner
Tekst: T9, vanlig skrivemåte
Firmware: R1EE001

Slik vurderer vi

Skjerm x2
Den innvendige skjermen er ikke god nok grunn i seg selv til å anskaffe en W710i. Oppløsningen på 176 x 220 punkter holder ikke til pallplass i skjermkonkurransen.

Skjermen er brukbart stor, og er både skarp og lyssterk. I praksis fungerer den bra nok, men når du skal kikke på bilder kunne det vært ønskelig med en skarpere skjerm.

W710i har også fått en ekstern skjerm med en oppløsning på 128 x 128 piksler. Slik får du tilgang til mye informasjon uten å måtte åpne telefonen. Blant annet vil et trykk på den ene volumknappen få frem dagens avtaler i kalenderen. Den eksterne skjermen er av den monokrome typen, men til gjengjeld er dette en av de største eksterne skjermene vi har sett. Størrelsen og manglende farger gjør sitt til at den er svært lettlest også i sollys.

Fortsatt god meny
Menyene til Sony Ericsson går for å være blant de beste på markedet i dag. De er enkle å bruke samtidig som har mange smarte finesser og tilbyr stort sett det som trengs av muligheter. Kikk gjerne på vår test av K610i eller K800i hvor vi skriver mer om disse menyene.

Spesielt for menyene til W710i er at det har dukket opp et eget trenings-ikon i hovedmenyen. Slik får du rask tilgang de de spesielle treningsfunksjonene W710i byr på.

Selv om skjermene til W710i ikke har de mest imponerende spesifikasjonene, så fungerer de allikevel godt i praksis, og menyene fungerer som sagt meget bra.

Prisguide.no er en kommersiell partner til Teknisk Ukeblad Media. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon. Du kan lese mer om Prisguide her »

Sony Ericsson W710i med abonnement

Sony Ericsson W710i

Sony Ericsson W710i med abonnement

Sony Ericsson W710i

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen