Test

Sony Ericsson W550i

Design og byggekvalitet - 

Sony Ericsson var blant de første selskapene til å innføre dreiedesignet på det norske markedet med sin S700i. Siden den gang har det vært stille, men nå er produsenten tilbake med en ny telefon med denne utformingen. Prinsippet er enkelt. Nummertastene er gjemt bak skjermen på telefonen, og kan hentes frem fra baksiden av telefonen etter behov. På den måten bruker man ikke unødig plass på tastene, og kan bruke mer plass på skjermen.

Og det er ikke bare designet som gjør at W550i skiller seg ut fra mengden. Modellen er også nummer to i rekken av telefoner under Walkman-merket. Den byr dermed på mange av de samme løsningene som vi så på Sony Ericsson W800i, som vi testet for noen måneder siden. For eksempel har W550i i likhet med sin forgjenger en egen knapp for å starte og stoppe musikk på siden. Den har også en egen Walkman-merket knapp for å gå rett til MP3-spilleren. I tillegg er det mulig å bruke den som MP3-spiller selv om telefonen er avslått.

God tasteløsning
Noe som slo oss ganske raskt var at tasteoppsettet på W550i er svært godt gjennomtenkt. Det er for eksempel ikke noe problem å bruke telefonen uten å ha nummertastene fremme. Så lenge man ikke skal taste et nummer eller skrive en tekstmelding, klarer man seg fint med tastene på ytterdekselet og styrepinnen.

Når man først drar frem talltastene så oppstår det imidlertid et problem. Avstanden mellom talltastene og resten av tastesettet er nemlig ganske stor, og tomlene blir tvunget til å gå i skytteltrafikk mellom talltastene og styrepinnen. Men for vår del ble dette et forbigående problem ettersom vi etterhvert skrev med én tommel oppe og én nede.

Ellers skal det poengteres at tastene både er store nok og har en passende motstand. Dette gjør dem til en fryd å bruke, og man slipper å måtte engste seg for å skrive en tekstmelding eller MMS.

Stor, men mindre
Selv om W550i ikke akkurat gjør seg fortjent til noen "minste-mobil"-pris, så er den absolutt mindre enn forgjengeren S700i. Mens man nesten måtte ha en egen koffert til sistnevnte, er W550i en telefon du lett får nedi jakkelommen. Sammenlignet med for eksempel K750i er W550i kun større i tykkelsen.


(Klikk for større bilde)

Vekten på 99 gram er heller ikke så verst for en telefon av dette kaliberet.

Det eneste potensielle minuset med designet på W550i, bortsett fra størrelse og mangel på linsebeskyttelse, er den utstikkende antennen. Selv om Sony Ericsson riktignok har designet denne med stil, vil nok enkelte irritere seg over at det stikker noe ut av telefonen deres. Heldigvis er ikke antennen spiss eller stikkende av noe slag, og henger seg dermed ikke opp i noe.

Skjerm og menyer - 

På W550i har du to menysystem å velge mellom. Et standard som kjent fra blant andre k750i og W800i, og et helt nytt og alternativt menysystem ulikt det vi har sett på Sony Ericssons modeller de siste to årene. Det nye systemet bygger på samme undermenyer og menyvalg, men er radikalt forskjellig i utseende fra ikon-menyene fra for eksempel K750i, og er i stedet formet som en opplyst remse av menyvalg der du blar deg bortover i menyen.

Den nye menyen er i all hovedsak formet rundt telefonens Walkman-konsept. Første ikon som dukker opp er nemlig Walkman-ikonet, og man føres dermed rett inn på MP3-spilleren.

Et ankepunkt ved de nye menyene er at disse er ulidelig trege. Der har Sony Ericssons standard-meny en fordel ettersom denne både er kjapp og responsiv, og dermed mye lettere å bruke.

Man kan heldigvis benytte seg av de vanlige menyene også, ettersom vi finner disse mye mer brukervennlige enn de nye. Å skifte mellom menyene er svært enkelt. Man går rett og slett inn på menyvalget 'Motiv' og velger mellom fire medfølgende temaer.

Det fins andre mindre endringer også. Blant annet slipper man nå å måtte vente på telefonen mens den sender en melding. Det er også slik at oppføringer på SIM-kortet med samme navn vises som én kontakt.


(Klikk for større bilde)

Lekker skjerm
Skjermer med en oppløsning på 176 x 220 punkter er gammelt nytt, men er samtidig et stort skritt i riktig retning sammenlignet med telefoner med lavere oppløsninger. Detaljer kommer frem og skjermpunktene synes ikke, noe som gjør skjermen brukbar for bildefremvisning og spilling.

Det at skjermen har en fargedybde på 262 000 farger sørger for en svært god fargegjengivelse. Man ser godt hva bilder forestiller, og kamerasøkeren blir en fryd å bruke.

Sony Ericsson W550i med abonnement

Sony Ericsson W550i

Sony Ericsson W550i med abonnement   Les mer »

Sony Ericsson W550i   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen