Test

Sony Ericsson W380i

Design og byggekvalitetStørrelse: 9,2 x 4,9 x 1,6 cm
Vekt: 100 gram
Form: Kamskjell
Skjerm: 1,9 tommer
Snarveistaster: Volumtaster, musikkstyring, internett, snarveier.
Kamera: Ja
Uttak: Sony Ericsson strøm/lyd
Ekstern antenne-uttak: Nei
Pris: Ca. 1600 kroner

Slik vurderer vi

Om du liker 80-tallet med klare og litt småglorete farger, så har W380i telefonutseendet som står til det. Med en rimelig utradisjonell, kantet og klumpet design virker Sony Ericssons nyeste å forsøke å skille seg ut utseendemessig. Noe den lykkes rimelig bra i.

Plast, plast, plast...

W380i sitt ytre består hovedsaklig av hardplast. Med unntak av tastesett og rammen rundt skjermen virker telefonen både billig og litt simpel, og "kvalitet" er ikke det første som slår inn når du pakker ut telefonen for første gang.

(Klikk for større bilder)
(Klikk for større bilder)

Det noe originale utseendet får også W380i til å virke mer klumpete enn den egentlig er. Vi opplevde aldri verken størrelse eller vekt som noe problem, men de fleste andre kamskjellstelefoner er både smidigere og mindre enn W380i. Dette er rett og slett ikke telefonen du kjøper for å ha noe elegant på innerlommen.

Med unntak av at det knaker en del i ytterdekselet når du trykker og klemmer på telefonen virker den ganske solid. Greit nok, dette er ikke telefonen du villig slipper i bakken, men selve byggekvaliteten virker ikke skjør. Dette er ganske viktig, spesielt når det virker som Sony Ericsson har valgt ganske simple materialer.

Praktisk

W380i er derimot praktisk. Den har en ytterskjerm som ligger bak ytterdekselet, men som skinner igjennom. Under denne finner du snarveisknapper som styrer musikkspilleren og radioen direkte, slik at du slipper å åpne telefonen for å skifte sang eller radiokanal. Utover disse fins det kun volumknapper på utsiden, alt annet sitter på innsiden av telefonen.

Tastesettet inneholder ingen overraskelser, og tastene er virkelig midt på treet. En skuffelse er at piltasten er litt liten, og det er fort gjort å bla deg nedover i stedet for å bekrefte i menyene.

Oppsummeringsvis har ikke W380i så mye å skryte av på designfronten. Ihvertfall ikke om vi skal bedømme telefonen etter boken. Alt det praktiske er på plass, men materialbruken skriker 10-kronersmarked og designet er ikke hva de fleste vil kalle lekkert. Når det gjelder utseende er ikke det opp til oss å bedømme, men det er et poeng å nevne at W380i går mot strømmen av glatte og strømlinjeformede telefoner og i stedet er noe så retro som man kan få det.

Skjerm og menyerSkjerm: TFT, 262 000 farger
Oppløsning: 176 x 220 punkter
Operativsystem: Sony Ericsson egne menyer
Meny: Rutenett/faner
Tekst: T9
Firmware: J400XBHA6

Slik vurderer vi

Skarp skjerm

Slik ser menyene ut.
Slik ser menyene ut.
Så stor er skjermen i forhold til resten av telefonen. (Klikk for større bilder)
Så stor er skjermen i forhold til resten av telefonen. (Klikk for større bilder)

I likhet med stadig flere telefoner i samme prisklasse kommer W380i med en skarp TFT-skjerm, med både høy oppløsning og solid fargedybde.

I hvertfall om man ser W380i for sin prisklasse. Oppløsningen er nemlig god nok til at den duger til bilder, spill og enkle videosnutter. Men dersom du ønsker å se film, spille avanserte spill eller annet som krever en stor og høyoppløst skjerm, bør du lete videre.

Den 1,9 tommer store skjermen setter også begrensninger på hva du faktisk gidder å bruke telefonen til - dette er ikke en telefon du ser en helaftens spillefilm på.

Ytterskjermen er av typen OLED og har en oppløsning på 128 x 36 punkter, akkurat nok til å vise én linje med tekst.

Skift ut menyene selv

Menyene på W380i burde være velkjente for alle som har vært borti Sony Ericsson før og er raske å lære hvis ikke. Menystrukturen er nemlig den samme som på både Nokia, Samsung og LG: Du har et rutenett på 3 x 4 ikoner med en rekke undervalg.

Hvis du har lyst, kan du få mer fancy flashmenyer også. Sony Ericsson har lagt mulighet for å endre tema, som åpner opp både for andre menystrukturer, farger og animasjoner. Temaene som følger med er ikke de mest grensesprengende vi har sett, og endrer stort sett bare animasjon og farger. Men dersom du skulle ønske det kan du laste ned nye tema som legger om hele hovedmenyen, slik at du får den som en liste eller horisontal linje. Alt etter ens egen smak.

Det som er kjipt da er at telefonen er litt treg i responsen. Trykker du inn et menyvalg eller beveger deg i hovedmenyen bruker telefonen et lite sekund på å reagere. Det er ikke slik at du må vente, men du legger merke til det. Og tommelfingerregelen er at jo mer avansert menytemaet du bruker er, jo tregere går det. Dermed kan du fort selv velge å strippe menyene for animasjoner og da få en raskere meny.

Oversiktligheten og logikken bak fordelingen av menyvalg er det derimot ingenting å si på. Sony Ericssons menyer har over tid bygget seg opp som en av de mest logiske menystrukturene på markedet, og burde være lett å sette seg inn i for de fleste. En egen snarveisknapp ved siden av piltasten gjør også at du kan legge inn de mest brukte menyvalgene på en egen hurtigmeny, så slipper du å forholde deg til hovedmenyen så mye.

Aktuell for SMS-brukeren

Å skrive meldinger med W380i er ingen sak. Ordboken fungerer riktignok noe forskjellig fra Nokia og andre produsenter, men skriveverktøyet er kjapt i bruk - både med og uten ordbok.

Sony Ericsson har også mange små, smarte løsninger i menyene. Når du skal sende meldingen, vil telefonen komme med forslag på alle de sist brukte numrene, slik at du slipper å lete gjennom telefonboken for å svare på en melding. En annen detalj er at du kan stoppe en melding etter at du har trykket på "send". Greit å kunne dersom du glemte noe, eller oppdaget at du sendte til feil person.

Med det så kan vi konkludere med at W380i passer for deg som skriver en del meldinger, ikke har behov for den beste skjermen på markedet, men som setter pris på å kunne endre på telefonmenyene. Dessverre er også W380i ganske treg, noe vi håper vil bedre seg med fremtidige programvareoppdateringer.

Sony Ericsson W380i

Vis større

Sony Ericsson W380i med abonnement

Sony Ericsson W380i

Sony Ericsson W380i med abonnement   Les mer »

Sony Ericsson W380i   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen