TEST: Sony Ericsson W302
Test
(Bilde: Audun M. Solheim)

Sony Ericsson W302

Billige Walkman-telefoner har tradisjonelt ikke slått like bra an som de mer påkostede modellene blant kravstore nordmenn. Nå har Sony Ericsson lansert enda en billig musikk-telefon for å styrke sin tilstedeværelse i denne klassen.

Design og brukervennlighet

Form: Klassisk
Størrelse: 10 x 4,6 x 1,1 cm
Vekt: 78 gram
Skjerm: TFT, 2 tommer, 176 x 220 piksler, 262 144 farger
Snarveistaster:Volum, kamera, Walkman
Inn-/utganger: Sony Ericsson proprietær
Kortplass: Ja, Memory Stick Micro M2
Eksternt antenne-uttak: Nei
Menysystem: Sony Ericssonss eget

Firmware: R7A020
Pris: ca 1100 kroner

Kort sagt:
dsad
 – Liten og lett
 – Billig

dsad
 – Små taster
 – Dårlig på sms

Tvilling?

Sony Ericsson W302 ser ved første øyekast ut som en enegget tvilling til W890i. Formen er svært lik, og knappene har det samme oppsettet.

Går du W302 nærmere etter i sømmene, ser du at de allikevel ikke er helt like. Der W890i briljerer med lekre materialer og tung materialkvalitet, oser W302 billig plastikk.

Vårt testeksemplar var den sorte utgaven. W302 leveres også i en sølvfarge, og mange vil nok mene at denne ser hakket mer elegant ut.

At W302 både ser og kjennes billig ut, er til å forstå. Den er nemlig blant de billigste musikktelefonene du får kjøpt i dag, nærmere bestemt må du skille deg med en drøy tusenlapp for å bli eier av en W302 uten abonnement.

Liten og lett

Du merker knapt at du har en W302 i bukselommen. Én ting er at den kun veier 78 gram, noe som er svært lite, men den er også tynn som en flis.

Dessverre utnytter ikke tastene plassen på telefonen særlig godt. Resultatet er et tastesett som er i minste laget.

Faktisk har storebroren W890i større talltaster enn W302.

Talltastene i seg selv er gode å trykke på med god respons, men egner seg best for de med små fingre. Menytastene av av samme sorten. Heldigvis er tastene for å ringe og legge på litt uthevet, slik at det er enkelt å svare en samtale uten å være redd for å trykke feil.

Liten og ..liten?

Tastene er ikke det eneste som er smått på W302. Skjermen er ikke spesielt stor. Det samme kan sies om oppløsningen. Dette gir utslag i en skjerm som tross skarpe farger ikke er optimal for mer krevende oppgaver som å se bilder og video.

Til enklere ting, som for eksempel å bla i menyene og skrive tall og tekst, fungerer skjermen bra med brukbar skriftstørrelse.

Når du blar i menyene er det heller ikke mye forsinkelse. Selv å bla i bildegalleriet går med mindre etterslep en det som er vanlig.

Obsternasig ordbok

Vi har sjelden hatt noe å utsette på tekstmeldingsfunksjonen til Sony Ericsson. Denne gangen må vi dessverre gjøre et lite unntak.

Det kan nemlig virke som Sony Ericsson har utstyrt W302 med en ordbok kjøpt for en slikk og ingenting på et garasjesalg i et tidligere østblokkland.

At smileys ikke vises når du leser og skriver meldinger er kjedelig nok. Det som imidlertid er virkelig irriterende, er at ordboken ser ut til å leve sitt eget liv. Blant annet blir ord delt i to av seg selv.

Det som virkelig er toppen av kransekaka, er at den titt og ofte begynner med stor bokstav på ord midt inne i en setning. Med mindre du vil at meldingene dine skal se ut som noe en førskoleelev har skrevet, må du typisk et par ganger i hver setning gå tilbake og skrive enkelte ord på nytt.

Det som trengs for å høre musikk

Som den Walkman-telefonen den er, leveres W302 selvsagt med alt som trengs for å høre musikk. Minnekortet på 512 MB rekker til rundt 100 sanger. Musikken fører du enklest over til telefonen med den medfølgende datakabelen, som forøvrig også lader telefonen.

I motsetning til en del tidligere modeller, er telefondelen fortsatt aktiv selv om telefonen er koblet til PC-en i masselagringsmodus. Bruksanvisningen som medfølger er enkel og lettfattelig. Dessverre fulgte det kun med engelsk og tysk bruksanvisning med vårt testeksemplar.

Du får også med en overgang til 3,5 mm minijack. Selv om vi mener en musikktelefon burde ha direkte inngang for minijack, slipper du i det minste å kjøpe noe ekstra for å kunne bruke telefonen med dine egne hodetelefoner.

  • W302
  • Batteri
  • Lader
  • Datakabel
  • Hodesett med overgang
  • Bruksanvisning

Sony Ericsson W302 med abonnement

Sony Ericsson W302

Sony Ericsson W302 med abonnement

Sony Ericsson W302

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen