Sony Ericsson W200i

W200i har Walkman-design
W200i har Walkman-design

Design og byggekvalitet


Størrelse: 10,1 x 4,4 x 1,8 cm
Vekt: 85 gram
Form: Klassisk
Skjerm: 1,8 tommer
Snarveistaster: Volum, Walkman
Kamera: Ja
Uttak: Sony Ericssons egen
Pris: ca. 1400 kroner (klasse B)

Slik vurderer vi
Egen Walkman-tast er på plass.
Egen Walkman-tast er på plass.

Sony Ericsson W200i er i klassisk format, uten noen bevegelige deler. Den er ikke stor, og passer fint i de fleste lommer. For eksempel glir den betydelig lettere ned i lommen enn Sony Ericsson W300i.

Telefonen leveres i sort, med noen oransje detaljer. Dette er de velkjente Walkman-fargene.

Telefonen er ikke laget i de mest luksuriøse materialene i mobilmarkedet, noe prisen kan forsvare. Likevel føles den like solid som telefoner til flere tusenlapper mer. Den knirker heller ikke. Samtidig føles den vektløs, med sine 85 beskjedne gram.

På høyresiden W200i finner du volumtaster. På motsatt siden er det plassert en dedikert Walkman-tast. Et trykk på denne starter musikkspilleren, og tasten er en fiffig detalj som har fulgt Walkman-telefonene gjennom tidene. Det vi savner er en egen tast for å starte kameraet.

Tastene på W200i føles myke og gode, samtidig som de gir passelig mye motstand for fingrene. De er også passelig store. Tekstmeldingene går alt i alt fort unna på tastesettet.

Styrepinnen er derimot ikke like brukervennlig. Den har en for glatt overflate, slik at den glipper under bruk. Den er også altfor nedgravd for større fingre, slik at den er vanskelig å komme til. Styrepinnen har imidlertid også sine positive sider. Vi opplevde nemlig ikke én eneste gang å trykke ned styrepinnen når vi egentlig skulle skyve den i en bestemt retning.

Skjerm og menyer


Skjerm: UBC, 65 536 farger
Oppløsning: 128 x 160 punkter
Operativsystem: Sony Ericssons eget
Meny: Rutenett, 3 x 4 ikoner
Tekst: Ordbok
Firmware:

Slik vurderer vi

Elendig skjerm
Skjermen til W200i er liten, men noe annet er ikke å forvente i denne prisklassen. Skal du ha en merkbart større skjerm må du nemlig betale mer for telefonen. Oppløsningen på 128 x 160 piksler er også helt godkjent.

Det eneste problemet med skjermen er at den er av typen UBC. Det er en mye billigere skjermtype enn TFT, som i dag er vanlig. Og det merkes godt. Skjermen er rett og slett både blast og uskarp.

W300i er tykkere enn W200i.
W300i er tykkere enn W200i.

Menyene i W200i er det ingenting nytt med. De har en slags primitiv form for multitasking, slik at du kan høre på musikk med radioen eller mp3-spilleren samtidig som du gjør andre ting. Du kan også justere volumet med volumtastene på siden av telefonen selv om tastelåsen er på.

På nyere Sony Ericsson-telefoner har T9-ordboken blitt oppgradert. Skriver du med ordbok vil telefonen fortløpende foreslå ord som tidligere har vært brukt i den sammenhengen. Dette er rett og slett genialt, og det gjør det enklere å skrive tekstmeldinger i lengden.

Sony Ericsson W200i med abonnement

Sony Ericsson W200i

Sony Ericsson W200i med abonnement

Sony Ericsson W200i

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen