Sony Ericsson Vivaz er videokongen
Test
Sony Ericsson Vivaz er videokongen

Sony Ericsson Vivaz

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Skjermen holder lenge så lenge du ikke skal se helaftens spillfilmer.
Skjermen holder lenge så lenge du ikke skal se helaftens spillfilmer.

Multimedia:

Mediefunksjoner: Tilfeldig avspilling, gjentagelse, balanse, spillelister
Medieformater: MP3, WAV, eAAC+, WMA, WMV, MP4
FM-Radio: Ja
Trådløs stereo (A2DP): Ja
Medieutganger: Minijack, TV-ut
Javastøtte: MIDP 1.0, MIDP 2.0, 3D
Spill og underholdning: SSX3, Water Level, Facebook, Rally Master, Youtube, Trackid, lynmeldinger, Twitter

Kameraoppløsning: 8,1 megapiksler, 1:2.8, f=4,6mm
Autofokus: Ja
Zoom:Kun digital (4x)
Blits eller fotolys: Ja, fotolys
Videopptak: 1280 x 720 piksler, 24 bps
Annet: Ansiktsgjengjenning, geomerking, bildestabilisator, smilregistrering, motiv, panorama, makro, eksponering, selvutløser, hvitbalanse, effekter, fingerfokus

Kort sagt:
dsad
 – Bra HD-video
– Også bra stillbilde
– Minijack

dsad
 – Ikke Divx-støtte
– Fotolyset skuffer
– Ikke linsedeksel
8 megapiksler gjør sitt til at detaljgjengivelsen blir bra.
8 megapiksler gjør sitt til at detaljgjengivelsen blir bra.
Linsedekselet glimrer med sitt fravær.
Linsedekselet glimrer med sitt fravær.

Som en profilert HD-telefon forventer vi selvsagt mye moro for pengene når vi skal se på multimediamulighetene til Vivaz.

Noe av moroa består av spillene SSX3 og Rally Master. Sistnevnte er ikke overraskende et bilspill. Bilen styres ved å vippe på telefonen, og du kan glede deg oer glimrende grafikk. SSX3 er på sin side et snowboardspill. Også her bruker du telefonens bevegelsessensor til å styre spilleren.

Bevegelsessensoren brukes også til en funksjon kalt Water Level. Her har du vatre i alle tenkelige varianter, selv om nytteverdien nok er begrenset. Jobber du som snekker bør du neppe bruke den ovale Vivaz når du setter opp 2x4.

Mp3 og mp3

Vil du høre på musikk, kan du både høre på dine egne mp3-filer, eller høre på NRK Mp3 eller den kanalen du måtte ønske. Musikkspiller og FM-radio er med andre ord på plass. Musikkspilleren er i Walkman-stilen vi kjenner fra nyere Sony Ericsson-modeller. Lydkvaliteten er god, men du har mye å hente på å bytte ut de medfølgende hodetelefonene. Lurer du på hva du hører på kan du i kjent Sony Ericsson-stil bruke Trackid for å finne ut hvilket sang du hører for øyeblikket.

Ønsker du å se bilde og ikke bare lyd, vil du muligens bli litt skuffet. Vivaz spiller nemlig ikke filmer i det populære Divx-formatet, på tross av at den tilsynelatende har mer enn kapabel hardware.

Video på storskjerm

Minijackutgangen begrenser seg ikke bare til å overføre lyd. Du kan også koble til en videokabel og få lyd og bilde fra telefonen ut på en TV-skjerm. Ikke bare kan du vise videoer tatt med Vivaz, et hvilket som helst skjermbilde, for eksempel en presentasjon du har åpnet i Quickoffice, kan du vise på storskjerm. Bare vær klar over at opplølsningen kun er VGA, så du vil for eksempel ikke få maksimalt ut av videoer tatt med telefonen når du spiller dem av på denne måten.

Videokabel medfølger ikke, så hvis du vil benytte deg av denne muligheten må du gå til anskaffelse av en egnet kabel.

Kamera også for stillbilder

Selv om videoopptak har hovedfokus kan du også ta vanlige stillbilder med Vivaz. Og stillbildene blir bra. De har ikke unik kvalitet sammenlignet med andre kamera i 8-megapikselklassen, men bildekvaliteten overgår det du finner på de fleste mobiltelefoner. Bilder tatt under gode forhold kan du fint printe ut og sette i albumet uten å skjemmes.

Fargene er jevnt over korrekte gjengitt, og kontraster takles bra. Du bør riktignok ha brukbar belysning, for det innebygde fotolyset har begrenset rekkevidde. Du har heller ingen auto-instilling på fotolyset.

HD-video i full fart

Det mest spennende med Vivaz er kanskje at den tar opp video i HD-oppløsning, nærmere bestemt 1280 x 720 piksler. Det finnes som nevnt en rekke konkurrenter som stiller med samme videooppløsning, men Vivaz klarer seg bra i sammenligningen. Selve bildekvaliteten på videoopptakene er ikke unik, men Vivaz har en bra totalpakke. En stabil bilderate gjør at filmene flyter bra også ved motiv i bevegelse, noe som ikke er noen selvfølge på alle mobilvideoer, heller ikke de som er tatt med andre Sony Ericsson-telefoner.

Videre er også lyden under videoopptak brukbar, slik at HD-videoen til Vivaz totalt sett matcher og kanskje også overgår det som den tidligere best i klassen-mobilen Samsung Omnia HD har å stille med på området. Ikke minst fokuserer Vivaz kontinuerlig under filming.

Nedenfor ser du stillbilder tatt med Vivaz, og et par videoer.

Detaljgjengivelsen er hakket lavere enn på Sony Ericsson, som har samme oppløsning. Sony Ericsson X2.

Videoen nedenfor er tatt under noe vanskelige forhold med begrenset lys. Allikevel er resultatet brukbart. Vi har også en video som sier mer om lydkvaliteten. Denne videoen ser du her. Som du ser kan du filme også under dårlige lysforhold med brukbart resultat.

Sony Ericsson Vivaz

Vis større

Sony Ericsson Vivaz med abonnement

Sony Ericsson Vivaz

Sony Ericsson Vivaz med abonnement

Sony Ericsson Vivaz

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen