Sony Ericsson Vivaz er videokongen
Test
Sony Ericsson Vivaz er videokongen

Sony Ericsson Vivaz

Form og funksjon er begge ivaretatt.
Form og funksjon er begge ivaretatt.

Teknologi og funksjoner:

Mobilnett: EGSM 850/900/1800/1900 MHz, HSDPA 900/2100
Internetthastighet: UMTS (3G), HSDPA 10,2 Mbit, GPRS, EDGE, Wifi 802.11b/g
Trådløs overføring: Bluetooth 2.1 m/A2DP, DNLA
Henting av e-post: POP3, IMAP4, Exchange
Oppgitt batteritid: 3G: 5,3 timer taletid,  18 døgn hviletid; GSM: 13 timer taletid, 18 døgn hviletid
SAR-verdi: 1,04 W/kg

Internminne: 75 MB for brukeren, støtte for minnekort (Micro-SD, maks 16 GB, 8 GB medfølger)
Nettleser: Netfront, WAP 2.0, XHTML
Adressebok: Tilnærmet ubegrenset
Kalender: Ja
E-postleser: Viser HTML e-post
Funksjoner: Vekkerklokke, World Mate, verdensur, lydopptaker, kalkulator, A-GPS, Quickoffice, filbehandler, Google Maps, Wisepilot, søk, omregner, notater
Synkronisering: Outlook, Activesync

Kort sagt:
dsad
 – Fullverdig e-post og synkronisering
 – De viktigste nytteprogrammene er på plass

dsad
 – Høy SAR-verdi for de som er opptatt av stråling
 – Variabel lyd under samtale

Vanlig Java-ytelse er midt på treet.
Vanlig Java-ytelse er midt på treet.
I 3D-testen ligger Vivaz i toppsjiktet.
I 3D-testen ligger Vivaz i toppsjiktet.
Vivaz er, om ikke supertynn, forholdsvis slank.
Vivaz er, om ikke supertynn, forholdsvis slank.

Selv om Vivaz ikke primært markedsføres som en profftelefon, har den stort sett det som trengs av teknologi. Med et smart operativsystem kan du også installere ekstra programmer dersom du vil utvide funksjonaliteten.

For det første er det full spiker når du skal laste ned e-post eller surfe på nettet. Vivaz støtter alle de fire GSM-frekvensene, og Super 3G i inntil 10,2 Mbit. Du har derfor gode muligheter til å oppdatere Facebook-statusen uansett hvor i verden du befinner deg.

Er ikke dette nok kan du koble over til et trådløst nett for å få kontakt med omverdenen.

Roadsync holder deg oppdatert

For mange er synkronisering av e-post og kalender mot jobben svært viktig. Vivaz bruker et program fra Dataviz for å løse dette - Roadsync. Roadsync er det samme som du finner på blant annet en rekke Samsung-telefoner.

Her får du med andre ord fullverdig synronisering med Activesync mot Exchange. Du kan velge å også synkronisere e-post som ligger i mapper, og du kan også søke i e-post på serveren. Videre vises også HTML-formatert e-post korrekt, noe som er nærmest en nødvendighet for at mange e-poster skal bli annet enn uforståelig kode.

Helt perfekt er det riktignok ikke. Grensesnittet til Vivaz gjør det ikke mulig å merke og kopiere tekst i en e-post. Du kan heller ikke klikke på lenker i e-post. Firmakatalog, at du kan søke opp ansatte der du jobber, ser heller ikke ut til å ha funnet veien inn i Roadsync denne gang.

Netfront nettleser

Vel inne på en nettside ser du at nettleseren fungerer godt. Den mangler riktignok noen finesser i forhold til betjening som fingerzoom og muligheten for å scrolle ved å flikke fingeren over skjermen.

De fleste nettsteder vises imidlertid hurtig og korrekt, og du har også støtte for Flash.

Andre typer innhold du kan vise er for eksempel Word-dokumenter.Dette er det kontorprogrampakken Quickoffice som sørger for. Dette er imidlertid ikke den fulle versjonen, slik at du må betale ekstra dersom du ønsker å redigere dokumenter og ikke bare se på dem.

For de som er i målgruppen til Vivaz vil dette neppe oppleves som et stort minus.

Lyd og batteri

Vi er forholdsvis fornøyd med batterikapasiteten til Vivaz. Det gikk cirka tre døgn med normal bruk før vi måtte plugge i laderen igjen. Dette gjenspeiles i taletidstesten vår, hvor Vivaz takler nesten syv timer sammenhengende samtale før den tar kvelden.

Har du slike lange samtaler vil vi anbefale deg å bruke det medfølgende håndfrisettet. Lyden når du snakker direkte i telefonen oppleves nemlig bare som middels. Selv om lyden under samtale er god når du bruker hodesettet, synes vi ikke det var særlig behagelig å ha i ørene. Ørepluggene er langt fra strømlinjeformede, men vi skal selvsagt legge til at ingen ører er like, slik at et hodesett som ikke passer for noen kan passe utmerket for andre.

Vivaz har en prosessor på 720 Mhz, noe som er tilstrekkelig og vel så det for de Symbian-baserte menyene. Vel så interessant er det at den har en dedikert grafikkprosessor med det fengende navnet Powervr SGX. Vivaz scorer forøvrig meget bra i 3D-ytelsestesten vår.

GPS og programvare

Det er lenge siden du slite med et stort beist av en GPS som attpåtil krevde tilkobling til 12 volt for å virke dersom du ville ha hjelp til å finne vei. I dag er innebygget GPS nærmest en selvfølge for de fleste mobiler unntatt de aller billigste. Vivaz er intet unntak, og stiller med såkalt A-GPS. A-en står for assistert, og betyr i praksis at GPS-en kan finne posisjonen kjappere og mer nøyaktig.

Vivaz nøyer seg ikke med å bare vise hvor du er og hvor du skal, men den hjelper deg også i finne frem. Navigasjonsprogramvaren Wisepilot er ferdig installert, som gir deg stemmestyrt veiledning dit du skal. For bruk i bil er dette en nødvendighet med mindre du har noen som sitter i passasjersetet som kartleser. Programvaren er meget enkel å bruke, med et av de mest delikate grensesnittene vi har sett på en mobiltelefon.

Gleden forsvinner imidlertid fort når vi ser at det kun er et 30-dagers prøveabonnement som medfølger. I tillegg ligger ikke kartene fra Navteq på telefonen, men lastes ned under bruk, noe som kan være svært ugunstig når du er på tur. Her burde Sony Ericsson tatt en smugkikk på hva konkurrentene klarer å levere.

Sony Ericsson Vivaz med abonnement

Sony Ericsson Vivaz

Sony Ericsson Vivaz med abonnement

Sony Ericsson Vivaz

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen