Sony Ericsson gjør det best hos de urbane i Sverige. (Bilde: Sony Ericsson)

Sony Ericsson vinner byungdommen

Trodde du det var en myte at Nokia er "tradisjonell" mens for eksempel Sony Ericsson er "moderne"? Vel, tydeligvis ikke dersom vi skal tro en rykende fersk undersøkelse fra Orvesto Konsument på oppdrag fra Mindshare.

Over halvparten i byene

Det undersøkelsen oppdaget var at over halvparten av alle mobilbrukere i Stockholm, Gøteborg og Malmø eier en Sony Ericsson-mobil. Kommer du ut i distriktene endrer tallet seg en hel del, og andelen Sony Ericsson-brukere er nede i 44 prosent. For Nokia sin del bruker vel litt over 30 prosent av landet som helhet Nokia, mens tallet øker så snart du kommer til mindre tettsted eller distrikt.

Og ser vi på fremtiden har Nokia grunn til å være bekymret. I Malmø vil nemlig bare 14 prosent kjøpe en Nokia-mobil neste gang de kjøper mobil, mens tallet i Stockholm er tallet 21 prosent.

Selv om man da står i fare for å overtolke tallene, har svingningen en tydelig tendens. Sony Ericsson står sterkest i byene, Nokia sterkest i distriktene.

Gillar Ericsson!

Mobilprodusenten Sony Ericsson har alltid vært godt representert i Sverige, hvor det svensk-japanske selskapet har deler av sine røtter. Derfor må det tas forbehold om at situasjonen kan være en helt annen i Norge enn i Sverige.

Nokia er verdens største mobilprodusent, med nesten 40 prosent markedsandel. Samsung kommer som nummer to, Motorola som nummer tre, mens Sony Ericsson er verdens fjerde største mobilprodusent.

Vinner ungdommen

Samtidig viste nylig en global undersøkelse i 31 land at Nokia taper terreng til Sony Ericsson blant yngre brukere og at stadig færre foretrekker den finske giganten spesifikt.

Les Nokia taper terreng til Sony Ericsson >>

(Kilde: Mobil.se)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen