Sony Ericsson undersøker mobileksplosjon

- Før vi får analysert mobiltelefonen kan vi ikke si noe eksakt om hva som gikk galt, sier Erik Sandsmark i Sony Ericsson til Mobilen.no. Han kjenner ikke til at liknende episoder skal ha skjedd med Sony Ericsson-mobiler tidligere.

Teknologisk er det samme løsning i denne mobilen som i K750i og W800i. Dette er mobiltelefoner som det er solgt mange hundre tusen av. Bare siste måned er det solgt flere titalls tusen W810 i Norge. Men det er første gang det er kommet melding om at en slik mobiltelefon skal ha smeltet.
.
Sort røyk
I følge VG skal mobiltelefonen ha eksplodert, men dette er nok en tabloid fremstilling av selve hendelsesforløpet. Trolig har en kortslutning ført til varmgang i batteriet, noe som har medført at mobiltelefonen ble så varm at den smeltet. Eieren hørte et poff, og så at det kom sort røyk ut av mobilen.

At mobiltelefoner smelter er ikke nytt. For noen år siden kom det inn en rekke rapporter om ”ekspolsjoner” i Nokia-mobiler. Den gang hevdet Nokia at feilen lå i batteriet, og at det kun var mobiltelefoner med uoriginale batterier som kunne forårsake slike skader. Siden har selskapet brukt mye energi på å merke originalbatteriene slik at de ikke skal kunne forveksles med piratkopier.

Batteriet som satt i Sony Ericsson-mobilen som smeltet før helgen var det samme som fulgte med da mobilen ble kjøpt.

Erstatning
- Vi har selvsagt sendt en ny mobiltelefon til hun som fikk sin ødelagt, og om nødvendig erstatter vi også kjøkkenbenken, sier Sandsmark. Den uheldige mobileieren kan også vente seg en liten overraskelse fra Sony Ericsson som plaster på såret. - Men dette er ikke for å få saken ut av verden. Vi gir oss ikke før vi vet hva som forårsaket feilen, sier Sandsmark.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen