Ungdom er merkelig nok ikke den gruppen som spiller mest på mobiltelefon.

Sony Ericsson topper undersøkelse

Iphone har lav andel av mobilspillerne totalt, men det er her betalingsviljen er størst. Skjermskudd fra Shopping Cart Hero.
Iphone har lav andel av mobilspillerne totalt, men det er her betalingsviljen er størst. Skjermskudd fra Shopping Cart Hero.

Gamesindustry.com har foretatt en undersøkelse for å finne ut hvor mye britene brukte på mobilspill i fjor, og til hvilke mobiler spillene ble kjøpt. Resultatet vil kanskje overaske noen og enhver.

Iphone med lav andel av mobilspillerne

Det er i overkant av åtte millioner briter som bruker mobilene sine til spill. Av disse er det kun 700 000 som spiller på Iphone. Til sammenlikning er det hele 2,3 millioner mobilspillere som spiller på en Sony Ericsson-telefon. Også Samsung og Nokia når høyt opp med henholdsvis 1,8 og 1,5 millioner spillere.

Til tross for at Iphone er underlegen i både antall enheter og antall spillere er dog epletelefonen overlegen når det kommer til betalte spill. 85 prosent av de som spiller på Iphone kjøper spill jevnlig.

For Nokia og Sony Ericsson er tallet et helt annet. Bare 38 prosent av de som spiller på telefoner fra disse leverandørene kjøper spill. Dermed er Apple og deres Iphone fortsatt de som får ut mest penger fra markedet.

Uventet aldersfordeling

Aldersfordelingen i undersøkelsen viser mobilspillere flest er mellom 20 og 34 år gamle. Denne aldersgruppen utgjør 39 prosent av de som spiller på mobilen i Storbritannia. Det er også disse som er mest betalingsvillinge. 60 prosent av gruppen er villige til å betale for mobilspill.

Med kun 14 prosent av mobilspillerne er de yngste gruppene kanskje overaskende lite opptatt av mobilspill.

Undersøkelsen viste at britiske mobilbrukere brukte 170 millioner pund på mobilspill i fjor. Undersøkelsen ble foretatt av TNS på opdrag fra Gamesindustry.com, og omfattet 13 000 respondenter i fem land.

(Kilde: telegraph.co.uk)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen