Test

Sony Ericsson T715

Da Sony Ericsson lanserte T715, lovet selskapet en "sofistikert og funksjonell" mobiltelefon. Nå er det på tide å se om det er hold i løftene.

Design og brukervennlighet

Form: Skyvbar
Størrelse: 9,2 x 4,8 x 1,5 cm
Vekt: 96,5 gram
Skjerm: 2,2 tommer, 320 x 240 piksler, 262 144 farger
Snarveistaster: Volum/zoom, kamera
Inn-/utganger: Sony Ericssons proprietære utgang for lader og håndfrisett
Kortplass: Micro-SD
Eksternt antenne-uttak: Nei
Menysystem: Sony Ericssons proprietære

Pris: Fra 1790 kroner

Kort sagt:
dsad
 – Gode taster
 – God byggekvalitet
 – Lyssterk skjerm

dsad
 – Skjermen virker mindre enn den er

T715 har et nokså standard utseende for skyvetelefoner, med menytastene under skjermen og et vanlig talltastatur i det nederste leddet.

Solide saker

Telefonen har svært god byggekvalitet, og det skal mye til for å klemme en knirkelyd ut av T715, som for øvrig har deksler i børstet metall.

Noen av telefonens menytaster er opphevet, mens andre går i ett med telefonens deksel. Denne kombinasjonen fungerer svært godt, siden du lett vil kjenne med tommelen om du trykker på riktig knapp eller ikke.

God til SMS

Talltastene er laget i hardplast, og har en matt overflate. Hver tast er opphevet og godt adskilt. De er også gode å trykke på. Alt dette gjør T715 til en god SMS-telefon.

Telefonen er også god å holde i hånden.

På høyre side finner du snarveistaster for å regulere lyden under samtale. Disse tastene fungerer også som zoom-taster når du bruker kameraet. En kameratast er også på plass. Den bruker du både til å aktivere kameraet og til å ta bilder.

På venstre side sitter åpningen for ladepluggen. Den samme åpningen bruker du også hvis du vil koble til håndfrisettet som følger med i pakken. På samme side, rett under dekselet, sitter åpningen for minnekort. Vi liker denne løsningen, siden dekslet hindrer smuss og støv i å komme inn i minnekortåpningen.

På baksiden av telefonen sitter kameraet, som er senket rundt en millimeter ned i telefonen. Dermed slipper du riper over kameralinsen når telefonen ligger på bordet. Har du den i lommen sammen med nøklene derimot, kan nok ripene fort komme.

T715 er 4,8 centimeter bred, og har en god halvcentimeter med plass på hver side av skjermen. Dette gjør at skjermen virker unødvendig liten. Den er imidlertid 2,2 tommer stor - en skjermstørrelse som er helt vanlig på telefoner av dette kaliber.

Lyssterk skjerm

Skjermoppløsningen på 320 x 240 piksler utmerker seg heller ikke i noen spesiell retning. Skjermen er veldig lyssterk, og ikoner og menyer oppleves som glassklare å se på. Ved lansering mente Sony Ericsson også at T715s skjerm skulle fungere utmerket i sollys, noe den også gjør.

Det er imidlertid lite nytt under den nevnte solen når vi ser nærmere på menyene. Er du vant til Sony Ericssons menyer, er du lommekjent på T715 allerede før du har kjøpt den. Er Sony Ericsson et nytt merke for deg, vil det sannsynligvis ikke by på problemer å finne frem på telefonen. Selvforklarende ikoner og oversiktlige menyer gjør T715 til en telefon "alle" kan bruke.

I salgspakken får du det mest nødvendige:

  • Telefon med batteri
  • Ladekabel
  • Håndfrisett
  • Bruksanvisning

Sony Ericsson T715

Sony Ericsson T715 med abonnement

Sony Ericsson T715   Les mer »

Sony Ericsson T715 med abonnement   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen