Sony Ericsson T650i

Takk til Elprice for lånet av T650i.

Design og byggekvalitetStørrelse: 10,4 x 4,6 x 1,3 cm
Vekt: 95 gram
Form: Klassisk
Skjerm: 1,9 tommer
Snarveistaster: Volum, kamera
Kamera: Ja
Uttak: USB (samme plugg som ladepluggen)
Pris: ca. 3500 kroner (klasse E)

Slik vurderer vi
Her ser du inngangen til ladepluggen (Alle foto: Silje Gomnæs)
Klikk på bildene for å se større versjoner. (Alle foto: Silje Gomnæs)
Til venstre ser du mekanismen for å fjerne bakdelselet.
Til venstre ser du mekanismen for å fjerne bakdelselet.
Slik ser tastene til T650i ut.
Slik ser tastene til T650i ut.

Førsteinntrykket av T650i er meget godt. Telefonen er både stilren og solid.

Den øverste delen av telefonen er dekket av børstet stål, mens den nederste delen er laget i plastikk. Telefonen føles meget solid og godt sammensatt. Det er ikke et snev av slark eller knirking å spore.

Skjermen til T650i er dekket av mineralglass. Dette skal bidra til at den fungerer godt i mørke omgivelser såvel som i sollys, samt beskytte mot riper. Skjermstørrelsen er på 1,9 tommer, og det er rikelig med plass rundt. Her kunne Sony Ericsson utnyttet plassen litt bedre og gitt telefonen en større skjerm.

På bakisiden av telefonen finner du kameraet. Dette står en drøy millimeter ut fra telefonen, og gjør det dermed lett utsatt for riper.

På høyre side av telefonen finner du snarveistaster for kamera og volumkontroll. På venstre side finner du ingen taster, men overraskende nok åpningen for ladepluggen. Sony Ericsson ser aldri ut til å kunne bestemme seg for hvor ladeåpningen bør sitte på telefonene sine. Hvilken plassering som er best blir kun et spørsmål om smak og behag.

Sony Ericsson har gitt T650i en genial løsning for å løsne bakdekselet. I stedet for at du må presse dekselet av med begge hender som på mange andre mobiler, finner du en liten knapp oppå telefonen. Ved å dra denne til side, kan du enkelt vippe av hele bakdekselet.

Spesielle talltaster

Det store spørsmålet om T650i holder mål designmessig, står og faller på talltastene. Da vi testet telefonen under lanseringen, noterte vi oss at tastene virket svært spisse, og at mye SMS-skriving kunne føre til såre tomler.

Men til vår overraskelse går det over all forventning å skrive SMS med T650i. Du skal skrive over 50 meldinger om dagen hvis du skal ende opp med sår tommel. Men er du kresen på tastene, anbefaler vi deg å ta en tur i butikken og teste ut telefonen før du kjøper den.

At tastene er så små, gjør også at det er god plass mellom dem. Dermed er det nesten vanskelig å treffe feil tast når du skriver.

Er du mer komfortabel med vanlige taster til SMS-skriving, anbefaler vi Nokias 6300, som har store og gode taster.

De øvrige tastene til T650i er det ingen ting å si på. Responsen er god, og tastene er plassert godt fra hverandre.

Oppsummert gleder vi oss over utseendet til T650i. Telefonen er veldig solid, og tastene fungerer godt til både SMS-skriving og annet bruk. Det eneste vi har å sette fingeren på er at kameraet stikker ut fra telefonen uten noen form for beskyttelse.

Fargesterk skjerm

Skjerm og menyerSkjerm: TFT, 262 144 farger
Oppløsning: 240 x 320 punkter
Operativsystem: Sony Ericssons eget
Meny: Rutenett, 3 x 4 ikoner
Tekst: Ordbok, T9
Firmware: v4.2.0.64 (sjekk)

Slik vurderer vi
Skjermen til T650i er lesbar i alle lysforhold.
Skjermen til T650i er lesbar i alle lysforhold.

Skjermen til T650i er både skarp og klar. Den har en oppløsning på 240 x 320 piksler og en fargedybde på 262 144 farger.

Telefonen har det vanlige menysystemet til Sony Ericsson, med et rutenett av ikoner. Lite er forandret i menyene fra tidligere telefoner, og du finner for eksempel anropslogg, musikkspiller, filbehandling og nettleser som egne ikoner.

Alarmklokken har også et eget ikon i hovedmenyen. Dette er veldig praktisk fordi du slipper å rote deg langt inn i menyene for å stille vekkerklokken.

Det eneste vi har å utsette på menyene, er at du må grave deg ned i telefonens innstillinger for å komme deg til Bluetooth-menyen. Et eget ikon for kommunikasjonsmulighetene i hovedmenyen hadde absolutt ikke vært å forakte.

Når du skal se på bildene du har tatt med T650i, har du flere fiffige muligheter. I tillegg til den vanlige kronologiske rekkefølgen, kan du velge å vise bildene etter forskjellige tidslinjer. Her kan du velge mellom både måneds-, ukes- og dagsvisning av bildene.

Sony Ericsson T650i med abonnement

Sony Ericsson T650i

Sony Ericsson T650i med abonnement

Sony Ericsson T650i

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen