Sniktitt

Sony Ericsson T650i

Sony Ericsson T650i

Dimensjoner: 10,4 x 4,6 x 1,25 cm, 95 gram
Skjerm: Ripefri, TFT, 240 x 320 piksler, 1,9 tommer, 262 144 farger
Minne: 160 MB innebygget minne, 256 MB Memory Stick M2 medfølger. Kommunikasjon: 3G, GSM 900, 1800, 1900 MHz
Kamera: 3,2 megapiksler, autofokus, fotolys, 3x digital zoom
Musikkstøtte: mp3, aac, aac+, e-aac+
Pris: ca. 4000 kroner

Sony Ericsson T650i

Dimensjoner: 10,4 x 4,6 x 1,25 cm, 95 gram
Skjerm: Ripefri, TFT, 240 x 320 piksler, 1,9 tommer, 262 144 farger
Minne: 160 MB innebygget minne, 256 MB Memory Stick M2 medfølger. Kommunikasjon: 3G, GSM 900, 1800, 1900 MHz
Kamera: 3,2 megapiksler, autofokus, fotolys, 3x digital zoom
Musikkstøtte: mp3, aac, aac+, e-aac+
Pris: ca. 4000 kroner

Bordstativ til T650i

Med i pakken følger et bordstativ som du kan lade telefonen i.
Med i pakken følger et bordstativ som du kan lade telefonen i.

I dag lanserte Sony Ericsson fire nye mobiltelefoner, deriblant 3G-modellen T650i.

T650i er én av to telefoner som er laget med Sony Ericssons nye designtanke i bakhodet: Levende natur. Idéen er at telefonenes utseende og oppførsel skal være preget av naturens sykluser. Derfor vil flere av telefonens temaer automatisk bytte farge på bestemte datoer.

Tastene til T650i har også fått et pulserende baklys, som kommer i bølger når telefonen er aktivert.

Lett, men solid
T650i har en overflate i rustfritt stål, og virker med en gang veldig solid. Telefonen veier 96 gram, en vekt som på ingen måte skjemmer. Målene er på 10,4 x 4,6 x 1,3 centimeter.

Telefonens skjerm er dekket av mineralglass. Dette er den samme typen glass som ofte brukes i klokker, og som skal hindre oppriping. Én av de aller første telefonene som kom med mineralglass var forøvrig Nokias 8800 Sirocco.

Skjermen skal også ha en innsynsvinkel på 170 grader, slik at du kan se den like godt fra siden som rett på. Det hele fungerer svært godt, og det er ikke noe problem å se skjermen godt selv om du holder telefonen nærmest vannrett. En fordel med stor innsynsvinkel, er at det er veldig enkelt å vise frem ting på skjermen til andre.

Skjermen har en oppløsning på 240 x 320 piksler og en fargedybde på 262 144 farger. Den virker både lyssterk og klar.

På utsiden av telefonen finnes det snarveistaster for volumstyring og for kamera. Kameratasten er imidlertid noe vrien å bruke, da det er vanskelig å kjenne om den er trykket ned eller ikke.

Det er deksel over verken ladeporten eller USB-inngangen til telefonen. Åpningene i telefonen er til og med nokså store, og her er det fritt frem for både stort og smått rusk til å trenge seg inn.

Merkelige taster
Sony Ericsson har valgt å utstyre T650i med små og utradisjonelle talltaster. Men godt med luft mellom de gjør at du ikke bør ha vanskeligheter med å treffe rett tast.

Problemet er at tastene er spisse. Visst ser det stilig ut, men er du glad i å skrive SMS, kan du fort ende opp med såre tomler. Det er mulig tastene kun er en vanesak, men de kan nok skremme bort en del SMS-fanatikere som står i butikken og skal kjøpe seg ny mobil.

Også menyene til T650i er preget av Sony Ericssons nye designfilosofi. Hovedmenyen pulserer og bølger de første sekundene etter at den er åpnet. Ellers er det ikke mye nytt å finne i menyene på telefonen. De er imidlertid kjappe og svarer øyeblikkelig på tastetrykk.

   

Småtregt kamera
Kameraet til T650i er noe tregt. Fra du trykker ned kameraknappen på siden av telefonen til du kan ta det første bildet, går det rundt 3 sekunder. Ikke noe kamera du bør stole på om det haster, med andre ord. Søkeren fyller hele skjermen, men er noe treg i oppfattelsen om du skulle røre på deg mens du tar bilde. Bildene blir likevel forholdsvis klare selv om de tas i bevegelse.

T650i har ikke blits, men kameralys. Lyset fungerer greit på nære objekter, og gir bildene den vanlige hvite gløden som bilder tatt med kameralys gjerne får. På den annen side har kameraet makrofokus. Ellers finner du vanlige innstillinger som selvutløser, hvitbalanse og effekter som sepia og svart-hvitt.

Den nye telefonen har som kjent 3G. EDGE mangler, slik at du er overlatt til sørpe-surfing via GPRS om du beveger deg utenfor 3G-dekningen i tettbygde strøk. Skal du overføre filer lokalt, har du imidlertid blåtann versjon 2.0. Telefonen har også støtte for blåtann-profilen A2DP, som lar deg høre på musikk via trådløst hodesett.

T650i er en middels avansert telefon, og har sjanse til å bli populær blant de som ønsker seg litt av alt i én og samme mobiltelefon. Vil du ha deg et eksemplar, må du ut med rundt 4000 kroner.

I lanseringsguiden vår kan du bestille lagervarsling, slik at du får beskjed når T650i kommer i butikkene.

Sony Ericsson T650i


Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen