Test

Sony Ericsson T630


Vi vil takke MPX for utlånet av Sony Ericsson T630

 

Design og kvalitet - 

Sony Ericsson har det siste året gjort det svært bra med sin toppmodell Sony Ericsson T610. Nå er endelig oppfølgeren T630 kommet på markedet. Den er på ingen måte en revolusjon i forhold til forgjengeren og det er kanskje heller ikke meningen.

Da T610 kom fikk den kritikk for å være treg og ha en blass skjerm. Dette og en rekke andre punkter er forbedret på T630, og modellen er på mange måter mer en perfeksjonering av T610 enn en helt ny telefon.

Designet er riktignok totalt forandret. Mens forgjengeren holdt seg til et rolig om ikke klassisk design, er T630 mer rettet mot motebevisst ungdom med sans for det siste av trender.

Telefonen har en svært tydelig plastfølelse over seg, noe som var ikke-eksisterende på T610. Denne plastfølelsen gir telefonen et visst moderne preg men senker samtidig helhetsintrykket. Istedenfor å tenke på at man løper rundt med en telefon til fire tusenlapper får man heller følelsen av at man løper rundt med en hypet 3310. Assosiasjoner til tidligere slaktmodeller som Siemens C60 og Sony Ericsson T230 er med andre ord slående.

Ser man derimot bort fra materialene som er brukt, har telefonen sine designmessige lysglimt. Rundt skjermen er det for eksempel en tynn liten metallramme. Rundt den igjen er det et plastbelegg som er transparent og gir telefonens forside et svært stilig utseende.

Under skjermen er knappene - som har fått en real overhaling siden T610 - og joysticken. Knappene er også i plastikk, men Sony Ericsson har vært adskillig heldigere med valget av materiale her. Den litt bløte plastikken som er brukt, sammen med en liten utbuling på midten av knappene, gjør det svært behagelig å skrive tekst med telefonen.

Det er også god motstand i knappene, noe som fjerner "skrangling" uten at det blir vondt i fingrene etter å ha trykket en stund. Størrelsen er også grei og passer godt for de av oss med store fingre.

Joysticken er i motsetning til knappene uforandret fra forgjengeren T610. Dette synes vi er helt greit siden T610 - og nå T630 - har en av de beste joystickene som finnes på mobiltelefoner i dag. Det at den ikke er rund og istedenfor har fire kanter gjør at man slipper problemet med at tommelen glir på joysticken. Også materialet og motstanden er nøyaktig slik vi vil ha det.


(Klikk for større bilde)

Da vi sjekket ut Sony Ericssons nye modell S700 på CeBIT, merket vi at Sony Ericsson retter seg mye mot det såkalte "dual fronts"-konseptet, der man bruker forsiden til telefoni mens baksiden er kameradelen. Dette er også tilfelle på T630, og man snur telefonen 90 grader til høyre og trykker på kameraknappen oppi hjørnet for å bruke kameraet.

En av fordelene med dette designet er at man kan holde telefonen med to hender, noe som gjør at du holder den mer stabilt og tar skarpere bilder. Dette er også mer naturlig for de som er vant med vanlige fotokamera.

T630 er en lettvekter av en kameratelefon, noe som merkes om man sammenligner med søstermodellen Z600. T630 veier nemlig bare 93 gram. Dette er 2 gram lettere enn Sony Ericsson T610 og 13 gram lettere enn Z600. Og det merkes.

Størrelsen på telefonen er det heller ikke noe å si på. Telefonen er ørlite grann mindre enn T610 og ligger, som forgjengeren, godt i hånden. De eksakte målene er 102 mm i høyden, 43 mm i bredden og 17 mm i dybden.

Sony Ericsson T630 med abonnement

Sony Ericsson T630

Sony Ericsson T630 med abonnement   Les mer »

Sony Ericsson T630   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen