Test

Sony Ericsson T610


Vi vil takke MPX for utlånet av Sony Ericsson T610.

Design og kvalitet - 

Det siste årets mobiltelefoner fra Sony Ericsson har satset på et litt firkantet og retro design, og T610 er med sin klosseform intet unntak. De firkantede linjene og formene gir allikevel ved første øyekast et både profesjonelt og smakfullt utseende, som hårfint klarer å balansere mellom det kjedelige og det useriøse inntrykket dette designvalget lett kunne gitt.

Når du siden løfter opp telefonen og kikker litt nøyere på den, er det at du virkelig innser at selskapets designere har gjort et solid stykke arbeid. Alt fra den grønne Sony Ericsson logoen på telefonens bakside til de velplasserte tastene på sidene til telefonen bygger opp om et helhetlig og lekkert design, som burde appellere til den motebevisste såvel som den profesjonelle mobilbruker.

En av ulempene med de firkantede formene, er at T610 virker noe større og mer klumpete ved første øyekast enn det den egentlig er. Det fikk vi se når vi sammenlignet telefonen med den eldre T68i. T610 er nemlig omtrent like stor både i høyde og tykkelse (men 10 gram tyngre) som denne telefonen, men virket adskillig romsligere enn sin velformede forgjenger.

Når det er sagt, skal det sies at T610 den desidert minste og lekreste mobiltelefonen med integrert kamera vi har fått stifte bekjentskap med til nå, og vil trolig være den mest anonyme kameratelefonen på det norske markedet en god stund fremover. Selv designtelefonen Nokia 7250 blekner i sammenligning.

Et lite moment vi virkelig satte pris på, var at telefonen sidepaneler buer svakt innover, noe som sammen med den svært jevnt fordelte vekten sørger for at telefonen ligger veldig godt i hånden og er veldig god å gripe rundt. En annen liten fiffig sak, er den vedlagte 'Sony Ericsson' pussefillen for skjermen, som du etter en tids bruk virkelig vil begynne å sette pris på.

Noe vi ikke satte fullt så mye pris på, var utformingen av C-knappen og returknappen, som begge to var i minste laget. Joysticken føltes også litt skarp, noe som gjør den forholdsvis ubehagelig å bruke over lengre tidsperioder.

På utkikk etter funksjonelle problemer ved designet kom vi til kort. Det eneste som måtte være verdt å nevne i denne sammenheng, er at dekselet til kameralinsen på telefonen er ubeskyttet. En liten nedsenkning på baksiden av telefonen sørger allikevel for å redusere risikoen for å skrape den opp.

Kort oppsummert må T610 sies å by på et meget godt design, gjennomsyret av høy kvalitet og gode designvalg. Sony Ericsson er definitivt på rett vei.

Skjerm og grensesnitt - 

Skjermen til T610 er et kvantesprang fra tidligere Sony Ericsson-telefoner. Med en oppløsning på 128x160 piksler og en fargedybde på ikke mindre enn 65536 farger, stiller telefonen rent spesifikasjonsmessig i toppklasse. Vi kan allikevel ikke si oss helt fornøyde, etter at vi har blitt skjemt bort med de sexy skjermene på telefoner som Qtek 7070 og Samsung SGH-S100.

Sony Ericsson har nemlig gått for en såkalt STN-skjerm, som har en rekke svakheter sammenlignet med de teknologisk overlegne TFT-skjermene til de sistnevnte telefonene. For det første er fargene litt blasse og utvaskede, og den 16-bits fargedybden kommer ikke skikkelig til sin rett. For det andre er skjermen så godt som ubrukelig i sollys og andre former for skarp belysning, noe som undertegnede kan skrive under på at passer svært dårlig for sesongen.

Fordelen med å gå for denne skjermtypen, som tross alt brukes av de aller fleste fargeskjerms-telefoner på markedet i denne prisklassen, er reduserte kostnader og økt batterilevetid. For videre å redusere strømforbruket, har Sony Ericsson dessuten sørget for at telefonens skjerm skrur seg av etter rundt 10 sekunder, som gjør at skjermspareren og den etterfølgende klokken ikke kommer til så mye nytte. Ulempen med dette er at man må trykke på en knapp for å se hva som har skjedd på telefonen eller se på klokken. Fordelen er at du får en mobiltelefon med hele 14 timer taletid og 315 timer standby.

Knappesettet til T610 er usedvanlig enkelt. Telefonen har for eksempel ikke de vanlige grønn/rød telefon knappene, men har derimot kun to softknapper og en tilbake-knapp for navigering i menyene. Vi har ikke helt klart å bestemme oss for hva vi ville foretrukket, men må vel kunne si at det simplistiske knappesettet ihvertfall ikke er noen ulempe.

Noe vi ikke kan si oss hundre prosent fornøyd med, er utformingen av tastene til T610. Tilbake-tasten og C-tasten er begge i minste laget. Joysticken er dessuten litt for hard og skarp, som gjør at den sliter på tommelen over lengre tids bruk. Vi syntes også nummertastene var litt for harde å trykke inn. Dette var en nedtur etter å ha prøvd det perfeksjonerte tastesettet til Nokia 7250, men burde allikevel ikke være noe stort irritasjonsmoment i den daglige bruken av telefonen.

Menysystemet til T610 er så godt som prikk likt forgjengeren T68i, med en ikonbasert startmeny og tilhørende undermenyer, slik vi også kjenner igjen fra telefoner fra eksempelvis Siemens. Man har også tilgang til hele seks 'snarveier' direkte fra telefonens skrivebord, ved henholdsvis å bevege joysticken i en av fire retninger eller ved å bruke de to softknappene. Praktisk og funksjonelt.

Mens menystrukturen stort sett er den samme som i tidligere telefoner fra Sony Ericsson, har selve utseendet til menyene til gjengjeld fått seg en solid overhaling. Lekre, selvforklarende ikoner og velvalgte fargetemaer bygger opp om helhetsinntrykket til telefonen, og er både behagelig for øynene såvel som funksjonelt. Kombinert med det simple knappeoppsettet, gjør dette T610 til en intuitiv telefon, som er lett å bruke, trolig selv for den uerfarne mobilbrukeren.

Alt i alt må vi oss veldig fornøyd med grensesnittet til T610, som er like brukervennlig og oversiktlig som tilsvarende telefoner fra Siemens og Nokia. Ericsson var ikke akkurat kjent for å ha de mest brukervennlige telefonene, men to år med Sony på laget har tydeligvis gitt resultater.

Sony Ericsson T610 med abonnement

Sony Ericsson T610

Sony Ericsson T610 med abonnement   Les mer »

Sony Ericsson T610   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen