Test

Sony Ericsson T300


Vi vil takke MPX for utlånet av Sony Ericsson T300.

Design

Sony Ericsson T300 har et forholdsvis uvanlig utseende, og trosser dagens mote hvor telefonene skal ha frekke linjer og spesielle tasteoppsett. Telefonen har ingen kanter, alt er avrundet, og av dette får den et noe spesielt utseende som kan minne om et stort, flatt såpestykke. Da undertegnede hadde sett en del bilder av denne telefonen var det med blandede følelser telefonen ble pakket opp, men det viste seg at den tar seg utrolig mye bedre ut i virkeligheten enn på bilder.

Som nevnt har telefonen et spesielt utseende, men det er mye som tyder på at dette designet er godt gjennomtenkt. Fronten på telefonen er en gjennomsiktig plate som ligger over den fargede bakgrunnen. Dette gir et eksklusivt preg, og fører til at når solen treffer Sony Ericsson-logoen på den gjennomsiktige plata, projekteres dette på den fargede bakgrunnen og skaper en stilig effekt. Dette gir telefonen et utseende som absolutt ikke trenger å holdes i lomma under kafébesøket.

Det eneste vi har funnet negativt ved designet til T300, er batterilokket. Et ellers helt greit og funksjonelt design på batterilokket blir ødelagt av en liten slark. Når du holder telefonen og trykker litt på baksiden, vil dette lokket gi litt etter - dette kunne vært mer gjennomtenkt. På toppen av telefonens bakside ligger en uthevet Sony Ericsson-logo, som til en viss grad hindrer oppripning av bakdekselet, noe som er kjekt med tanke på at det bare er frontdekselet som kan byttes ut. Alt av maskinvare i telefonen er nemlig skrudd fast i bakdekselet.

T300 har alt i alt et design som er både stilig og behagelig design med få svakheter. Telefonen har en fin passform og ligger godt i handa både under samtaler og når man skriver meldinger. Det eneste som kan trekke litt ned, er det slarkete batterilokket, men det er jo langt fra noe stort problem.

Skjerm og grensesnitt

T300 har et middels stort display på 101x80 piksler, så dette er ingen revolusjon innen skjermstørrelse, men den klarer å vise det som trengs. Skjermen kan vise 7 linjer med tekst og informasjon på en gang, og dette holder til alle funksjoner på telefonen, uten at det gir noen problemer. Skjermen kan vise 256 farger, men selv om dette ikke er så mye mot telefoner som GD87, og bilder ikke viser seg fra sin beste side, så er dette et gigantisk skritt forover i forhold til de gamle monokrome skjermene.

T300 er utstyrt med et helt vanlig tastesett og en fem-veis joystick. Til å begynne med skapte denne joysticken litt problemer. Det virket rett og slett som om den var for kort. Men etter litt bruk viste den seg å være både effektiv og behagelig. De andre knappene derimot, viste seg å ikke være fullt så gode. De var litt harde og glatte, men gav likevel god respons, og det eneste store minuset er materialbruken i tastene.

Menyene på T300 er veldig enkle, og gir et godt overblikk. Hele systemet er intuitivt og lett å bruke, og har man litt erfaring med mobiltelefoner vil man ikke trenge instruksjonsboka. Det eneste uvante med T300 er den lille knappen under "yes" tasten. Denne knappen gir tilgang til en rekke funksjoner, alt ettersom hvor du holder markøren.

Meldingsskriving går helt greit, men telefonen får et lite trekk for de harde tastene. På den annen side vil vi gi et stort pluss til T300 for den funksjonelle menyen man får når man skriver meldinger. Ved hjelp av svært få tastetrykk skifter man lekende lett språk på T9-ordlista, såvel som å sette inn symboler og EMS-figurer.

Sony Ericsson T300 med abonnement

Sony Ericsson T300

Sony Ericsson T300 med abonnement   Les mer »

Sony Ericsson T300   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen