Test

Sony Ericsson T250i

Design og byggekvalitetStørrelse: 10 x 4,5x 1,3 cm
Vekt: 82 gram
Form: Klassisk
Skjerm: 1,7 tommer
Snarveistaster: Nei
Kamera: Ja
Uttak: Proprietært SE-spor
Spor for ekstern antenne: Nei
Pris: ca. 950 kroner

Slik vurderer vi
Ingenting å utsette på designen til T250i.
Lite å utsette på designen til T250i.

Vi takker Elprice for lånet av T250i.

Mener du fremdeles at en mobiltelefon kun skal brukes til å ringe og sende meldinger med? Har du null behov for alskens multimediefunksjoner, avansert teknologi og tung programvare? Da er du i målgruppen til Sony Ericsson T250i.

Denne modellen er strippet helt ned til det aller nødvendigste, og koster en knapp tusenlapp.

T250i gir likevel ikke den velkjente "billigfølelsen" man ofte får av så enkle telefoner. Den føles svært solid, og det kommer ikke plagsomme ulyder når du klemmer på den. Byggematerialene er av både plast og metall, og har fått en pen sølvfinish.

Med en tykkelse på 1,3 cm og en vekt på 82 gram er telefonen heller aldri irriterende å ha i lommen.

Minimalistisk

"Det enkle er ofte det beste"-prinsippet gjelder i høyeste grad designen til T250i. Du finner ikke en eneste snarveistast utover det vanlige tastesettet, må dermed bruke piletastene til å justere volumet under samtaler.

Nummertastene er behagelige å bruke, og det går kjapt og greit både å skrive tekstmeldinger og navigere i menyene. Under skjermen finner du en fireveis navigasjonstast som også funker bra. Det hadde imidlertid vært bedre med en bekreftelsestast i midten.

Som vanlig anbefaler vi at du tester ut telefonen i en butikk før du kjøper den, for å finne ut om tastene passer dine fingre.

På telefonens bakside finner du kameralinsen. Denne stikker såpass langt ut at glasset berører underlaget når du legger den fra deg. Dette, sammen med manglende linsedeksel, vil nok gjøre at ripene melder seg rimelig kjapt.

Alt i alt synes vi Sony Ericsson har gjort en god jobb med designen. Telefonen er lett, ganske pen og enkel å bruke.

Duger til sitt bruk

Skjerm og menyerSkjerm: TFT, 65 000 farger. 1,7 tommer
Oppløsning: 128 x 160 punkter
Operativsystem: Sony Ericsson
Meny: Rutenett, 3 x 3 ikoner
Tekst: Ordbok, T9
Firmware: R6CA005

Slik vurderer vi

T250i har en skjerm med en oppløsning på 128 x 160 punkter. Størrelsen er på 1,7 tommer. Til tross for lav oppløsning og beskjeden størrelse duger skjermen bra til det den er ment, altså navigering i menyene. Du mister heller ikke oversikten når du skriver tekstmeldinger, ettersom du kan vise seks linjer med tekst samtidig.

Å vise bilder du har tatt med kameraet på skjermen, er imidlertid ikke den beste opplevelsen. De ser både kornete og unaturlige ut.

Vi finner ingenting å utsette på menysystemet i telefonen. Hovedmenyen består av 3 x 3 forskjellige ikoner, og er både brukervennlig og lett å forstå. Det er heller ingen forsinkelser når du går inn på de forskjellige funksjonene, noe som oftest er en av fordelene med funksjonsfattige menyer.

Du kan forandre utseendet i menyene ved å skifte tema, og det ligger fire forskjellige fargeskjema lagret i telefonen når den leveres. Utover fargene forblir ikonene de samme.

Du kan ikke lagre egne snarveier i T250i, men bruker istedenfor navigasjonstasten til å starte kamera, radio, adressebok og "skriv melding"-funksjonen.

Menysystemet i telefonen byr alt i alt ikke på noen overraskelser i forhold til andre billigtelefoner, og har det meste du trenger.

Få funksjoner = bra batteritid

Maskinvare og tilbehørBatteri: Opp til 7 timer tale
Høyttaler: Mono
Minne: 3 MB internt
Kortplass: Neie
Java: -

Slik vurderer vi

T250i har et internminne på 3 MB, som deles av MMS-meldinger, kamerabilder og lyder. I tillegg er det satt av plass til 300 kontakter med tre nummer på hver.

Telefonen har ikke Java, så det var naturlig nok ikke mulig å måle ytelsen med Jbenchmark-programmene vi vanligvis bruker i testene våre.

Det kan likevel sies at telefonen er rimelig kjapp i frasparket, og navigering i menyer og skriving av tekstmeldinger går uten forsinkelser.

En av fordelene med en telefon med lavoppløst, liten skjerm og lite teknologi, er at batteriet vanligvis varer lenger. Ifølge Sony Ericsson skal T250i holde ut i hele sju timer med tale.

Ettersom T250i er en telefon som hovedsaklig er ment for tekstmeldinger og samtaler, er lydkvaliteten et av de desidert viktigste punktene.

Heldigvis leverer telefonen varene her, og du har aldri problemer med å høre hva som blir sagt. Vi opplevde litt susing innimellom da vi snakket med personer som var utendørs, men dette ble aldri så alvorlig at ordene forsvant. Kvaliteten er god den andre veien også, og vi mottok aldri noen klager på lyden.

Lyden er også bra ved bruk av høyttalerfunksjonen og det medfølgende håndfrisettet. Lyden blir riktignok litt mer "hul", men problemer med å høre hva som blir sagt, får du nok ikke.

Alt i alt er T250i på høyde med mange av de dyrere telefonene når det kommer til lydkvalitet, noe som er et sterkt pluss i boken.

Når du kjøper telefonen får du med en kjapp brukerveiledning, en lader og et stereohåndfrisett.

Sony Ericsson T250i

Sony Ericsson T250i med abonnement

Sony Ericsson T250i   Les mer »

Sony Ericsson T250i med abonnement   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen