Test

Sony Ericsson T230

Design og kvalitet - 

Sony Ericsson T230 har fått den samme firkantede utformingen som den populære modellen T610. Med dimensjoner på 10,1 x 4,4 x 1,8 cm og en vekt på 79 gram er den heller ikke blant de mest klumpete og store mobiltelefonene på markedet.

Noe som dessverre er mangelvare på T230 er kvalitetsfølelse og følelsen av å holde en solid telefon i hånden. Telefonen både knirker når man klemmer på den, og har rent utseendemessig en temmelig høy plastikk-faktor.

Videre stiller telefonen sterkt i kampen om å bli kåret til den mest upraktiske telefonen vi har brukt til dags dato. Hovedgrunnen til dette er den svært lite gjennomtenkte utformingen av tastesettet.

For det første er tastene plassert alt for nært hverandre, noe som sammen med den beskjedne størrelsen gjør at det er veldig lett å bomme på bokstavene når man skriver tekst. Dette er forsåvidt et vanlig problem på små telefoner, men T230 overgår de fleste. Tastene er nemlig både høye og må trykkes langt ned før telefonen reagerer, slik at selv de med små fingre blir tvunget til å bruke neglene for å unngå å bomme på knappene.

Som kronen på verket er bekreftelsesknappen, som er plassert i midten av navigasjonstasten senket så langt ned at man igjen må ty til neglene når man skal gå inn i menyer og lignende, da det nemlig er nærmest umulig å trykke ned denne tasten med tommelen uten å komme borti en av pilene på navigasjonstasten.

Det å skrive SMS og navigere i menyen på T230 kan i bunn og grunn oppsummeres med ett enkelt ord: frustrasjon. SMS-fanatikere bør ikke engang vurdere denne telefonen, selv etter at den lave prisen er tatt med i beregningen.

Telefonen har forøvrig fått to volumknapper på siden, slik at man enkelt kan justere lyden under en samtale.

Skjerm og grensesnitt - 

T230 har en STN-skjerm med 4096 farger og en oppløsning på 101 x 80 piksler, noe som tilsvarer en Siemens A60. Skjermen greier å vise sju linjer med tekst med den minste skriftstørrelsen, og seks linjer med den største størrelsen når man skriver tekstmeldinger, noe som er bra hvis man sammenligner med for eksempel Z200, som kun hadde plass til fire linjer med tekst.

Når vi skrudde på telefonen første gang var skjermen nesten uleselig, som følge av at kontrasten er altfor høy med originalinnstillingene. Etter at vi stilte ned denne var skjermen helt grei.

Som på andre telefoner med STN-skjermer er det også på T230 nærmest umulig å lese hva som vises på skjermen i solskinn og annen sterk belysning. Det er heller ikke noen lek å lese hva som står på skjermen når skjermbelysningen er slått av.

Noe som etter hvert ble en irritasjonsfaktor var at man må slå av tastelåsen for å sjekke hva klokken er når det er mørkt ute, ettersom skjermbelysningen ikke kan aktiveres med verken volumtastene eller andre taster på telefonen.

Menyen på telefonen består av ni hovedikoner, som alle har en undermeny i listeform. Dette oppsettet kan man etter hvert regne som standard på Sony Ericssons telefoner, og det er både oversiktlig og bra. Etter hvert som man blir vant med telefonen vil man også sette pris på muligheten for å trykke inn menyknappen, fulgt av et tall fra 1-9 for å komme inn på det menyvalget som har tilsvarende plassering på skjermen.

Det finnes to forskjellige fargeskjema til menyene å velge mellom, som egentlig er ganske like, men man har også muligheten til laste ned flere fra Sony Ericssons egne hjemmesider.

Vi savnet muligheten til å holde inn en tast for å slå av alle lydene på telefonen. Riktignok kan man holde inne c-tasten for å få opp en meny der man kan velge mellom å slå av og på ringelydene eller aktivere tastelåsen, men det er mye mer praktisk å kunne gjøre dette med kun å holde inne en knapp, slik det har vært mulig på tidligere telefoner fra produsenten.

Holder man inne en nummertast i to sekunder vil man automatisk hoppe til den første kontakten i telefonboken som begynner på denne bokstaven, noe som er mye mer praktisk enn å navigere seg frem gjennom menysystemet.

Sony Ericsson T230 med abonnement

Sony Ericsson T230

Sony Ericsson T230 med abonnement   Les mer »

Sony Ericsson T230   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen