Test

Sony Ericsson T100


Vi vil takke MPX for utlånet av Sony Ericsson T100.

Design og kvalitet - 

Sony Ericsson T100 er det man kan kalle en lavpristelefon, og det synes også i designet. Telefonen er klar og enkel og viser en veldig minimalistisk side av design, som i våre øyne kler helheten godt. Ved første øyekast synes den liten og nett, og har klare linjer. Dette designet har preget Sony Ericssons siste portefølje, og kjennes igjen på blant annet selskapets toppmodell T610. Displayet er omkapslet av et plastikkdeksel, og er senket. At displayet er senket gjør ofte at displayet "forsvinner" litt på mange telefoner, men på T100 føles det ikke slik. På siden er det en volumknapp som man tar opp eller ned for å justere lydstyrken.

Vektmessig er ikke T100 noe blylodd, snarere tvert imot. Modellen veier knappe 75 gram og føles veldig lett i hånden. Her er det stor forskjell fra for eksempel Nokia 3310 hvor vekten er nesten det dobbelte. Vekten er jevnt fordelt over hele telefonen som igjen gjør at den ligger godt i hånden. Videre er ikke telefonen spesielt stor heller. Høyden er på 99 millimeter, bredden på 43,5 og dybden 17.7 millimeter. Veldig bra for en telefon som dette.

Batteriet er lett å ta av og på og ingen intelligenstest som på en del andre telefoner på markedet. Sim-kortet vippes lett inn på plass, men skrapes etter hvert opp av noen metallholdere på siden, ettersom man tar det ut og inn. Klokken må ikke stilles inn etter å ha tatt av batteriet som man av og til må på litt billigere telefoner.

Alt i alt er dette en telefon av høy kvalitet, med lav vekt og små dimensjoner, som gjør det til den best designede telefonen vi har fått prøve i denne prisklassen.

Skjerm og grensesnitt - 

Skjermen på T100 er svart/hvitt og har en sterk blå bakgrunnsbelysning. Den er god og skarp, skrift leses uten problemer og detaljer synes godt. Skjermen har fire gråfarger for å få bilder og animasjoner til å se bedre ut, og har plass til 5 linjer med tekst. Noe som er overraskende er at Sony Ericsson har fjernet en innstilling hvor man kunne regulere størrelsen på skriften, som fantes på tidligere lavprismodeller fra selskapet. Denne muligheten ville gjort det enklere for svaksynte å lese tekst på skjermen, samtidig som det ville gjort det greiere for de som ikke har sansen for makrobokstaver som dekker halve skjermen.

Menysystemet er som på de andre telefonene fra Sony Ericsson uten fargeskjerm, som for eksempel R600 og T200. Man har 7 menyvalg som så går videre til det man skal frem til (meldinger, tapte anrop osv). Menyene på T100 gir deg riktignok mindre valgmuligheter på hver enkelt undermeny enn på tidligere modeller, og viser at Sony Ericsson har gjort en del for å gjøre det så lett som mulig å finne frem. Det syvende og siste menyvalget er snarveier man selv kan legge til og fjerne. De to første er koblet til piltastene. Holder man inne disse kommer man dit snarveien er innstilt på.

Tastene er litt harde. Underskrevne fikk faktisk vondt av å spille en ti til femten minutter med intensiv knappetrykking. Talltastene kunne med andre ord vært lettere å trykke ned. Piltastene og valgknappene er derimot bedre og sparer en for unødvendig smerte. Meldingskriving går greit, til tross for tastene, men telefonen henger litt igjen ved skriving. En annen ting å sette fingeren på var at tastene ikke alltid reagerte på trykkene når man skrev meldinger i høy hastighet. Det irriterer når man vet at man har trykker rett, men ender opp med gresk fordi tastene ikke takler tempoet.

Sony Ericsson T100 med abonnement

Sony Ericsson T100

Sony Ericsson T100 med abonnement   Les mer »

Sony Ericsson T100   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen