Sony Ericsson stuper

Sony Ericsson skylder blant annet på at proffmodeller ikke selger godt nok for tiden.
Sony Ericsson skylder blant annet på at proffmodeller ikke selger godt nok for tiden.

Sony Ericsson har publisert en kvartalsrapport som viser svært labre tall i forhold til tidligere. Produsenten har ifølge Mobil.se tapt 1,5 prosent rene markedsandeler, og ligger nå på 8 prosent i årets første kvartal.

Selskapet har bare solgt to prosent flere telefoner i årets første kvartal sammenlignet med samme periode i fjor. I resten av markedet har det gjennomsnittlig blitt solgt 15 prosent flere telefoner enn året før.

Har hatt gode tall

I første kvartal i 2007 solgte Sony Ericsson hele 63 prosent flere telefoner enn året før. Men deretter har tallet falt. Dette tallet var 59 prosent i andre kvartal, 31 prosent i tredje kvartal, 18 prosent i fjerde kvartal og to prosent i årets første kvartal.

I samme periode har markedet i gjennomsnitt vokst mellom 15 og 17 prosent i forhold til året før. Dersom resten av markedet fortsetter å vokse, ser det ut som Sony Ericsson ligger an til å tape ytterligere markedsandeler i høy hastighet.

Selskapet skylder på at det generelt har blitt solgt få telefoner i mellomklassen og toppklassen. Dette kombinert med at mange av de nye modellene til Sony Ericsson har vært forsinket.

(Kilder: Mobil.se)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen