Sony Ericsson større enn Motorola

Sony Ericsson større enn Motorola

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er duket for store omveltninger blant verdens fem største mobilprodusenter. I takt med at de tre minste av produsentene, LG, Motorola og Sony Ericsson, har presentert sine resultater for tredje kvartal, har det blitt uhyre jevn kamp om tredje-, fjerde- og femteplassen.

Nok et underskudd

I dag var det Motorolas tur til å legge frem resultatene. Ikke uventet må Motorola nok en gang konstantere at mobilavdelingen er og blir et tapssluk, med et underskudd på 2,6 milliarder kroner av en inntjening på totalt 50 milliarder kroner. Dette er en kraftig nedgang fra samme kvartal i fjor, der selskapet tjente over 8 milliarder mer i samme kvartal, og fikk et overskudd på 400 millioner kroner.

Forbigås av Sony Ericsson

Mer interessant er det at mobilsalget endte på 25,4 millioner enheter. Det betyr at selskapet solgte knappe 300 000 færre telefoner enn Sony Ericsson i tredje kvartal, og dermed blir forbigått av den svensk-japanske produsenten som verdens tredje største mobilprodusent.

Det er første gang Motorola må godta en fjerdeplass blant verdens produsenter, og utvilsomt et bittert nederlag for et selskap som for kun to år siden ville utfordre Nokia som verdens største mobilprodusent.

Samtlige sliter

Sony Ericsson, for sin del, har mer enn nok å stri med, og det er et selskap med store utfordringer som nå kan smykke seg med å være verdens tredje største produsent for første gang siden sammenslåingen av mobildivisjonene til Ericsson og Sony i 2001.

På femteplass finner vi LG, som også leverte særdeles skuffende resultater for kvartalet. Deretter følger Apple, som med et salg på 6,9 millioner telefoner går forbi RIM som verdens sjette største produsent.

Om styrkeforholdet holder seg året ut er vanskelig å si, men omrokkeringen på rangsstigen vil med stor sannsynlighet bli fult med argusøyne av samtlige i bransjen.

(Kilde: Motorola, Market Watch, Reuters)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen