Sony Ericsson skal lage Android-telefon

Googles Open Handset Alliance har fått 14 nye medlemmer. AKM Semiconductor Inc., ARM, ASUS, Atheros Communications, Borqs, Ericsson, Garmin, Huawei Technologies, Omron Software, Softbank, Sony Ericsson, Teleca, Toshiba og Vodafone kan dermed stille seg opp i rekken av selskaper for som blant annet vil jobbe for og med det åpne operativsystemet Android.

Kun én telefon til nå

(Foto: Sony Ericsson / Android)
(Foto: Sony Ericsson / Android)

Til nå er det kun lansert én Android-telefon, nemlig T-Mobiles G1. Men gitt at det nå står hele 48 selskaper innenfor alliansen er det veldig sannsynlig at det vil komme flere telefoner i veldig nær fremtid.

Av de store mobilprodusentene er nå HTC, LG, Motorola, Samsung og Sony Ericsson med på laget. Nokia uteblir, noe som kanskje ikke er så rart ettersom selskapet nå er herre i Symbian-huset, og dermed blir en direkte konkurrent til OHA.

At Sony Ericsson har valgt å bli med i alliansen er utvilsomt en seier for Google. Selskapet hadde inntil nylig fullt trøkk på sitt eget Symbian-baserte menysystem, men har nå skrotet dette til fordel for satsning i flere retninger, deriblant det ventede nye Symbian-systemet, Windows Mobile og nå Android.

– Vil lage en Android-telefon

Selskapet har også sagt at det ikke er gitt at selskapets neste Xperia-telefoner vil ha Windows Mobile, så kanskje kan vi vente oss nettopp en Xperia-variant med Android. Forøvrig kunne selskapets utviklingssjef, Rikko Sakaguchi, bekrefte at Sony Ericsson vil lage en telefon med Android i bunn. Spørsmålet er bare når.

(Kilder: Open Handset Alliance)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen