Sony Ericsson satser stort på lavpris

Sony Ericsson kunne denne uken presentere to nye flaggskip i sin mobilportefølje. Selskapet lanserte også to modeller for lavprissegmentet og diverse tilbehør, men dette kom i skyggen av selskapets nye W800 og K750, som du kan lese om her.

T610 i billig versjon
Sony Ericsson T610 har solgt som varmt hvetebrød det siste året, noe som, i følge Sony Ericsson selv, skyldes godt design og synkende pris. Derfor har selskapet valgt å videreutvikle suksessen og lage en billigere utgave modellen med navn K300.


(Klikk for større bilde)

Sony Ericsson K300 er uten tvil svært lik T610 når det kommer til utseende. Spesifikasjonsmessig er forskjellene større, for mens T610 i sin tid var rettet mot feinsmeckere med store krav til mobil, er K300 mer rettet mot den vanlige brukeren, som gjerne ikke vet forskjell på infrarød og lommebokfunksjon.

K300 har allikevel noen godbiter. For eksempel har modellen innebygget kamera med VGA-oppløsning og 4x zoom. I tillegg kan man ta opp videosnutter, som så lagres i det 12 MB store internminnet. Dette minnet kan forøvrig også romme MP3-lydfiler.

En annen godbit er den innebygde Java-støtten. Denne har nemlig kompabilitet med MIDP 2.0-standarden, som gjør det mulig å spille selv de mest avanserte Java-spillene på telefonen, med flere muligheter og heftigere grafikk. Grafikkbiten blir nok ikke noe problem ettersom modellen, i likhet med nesten samtlige av Sony Ericssons avanserte modeller, har grafikkmotoren Mascot Capsule innabords.

Overraskende nok har K300 både infrarødport og trippelbånd på spec-listen. Førstnevnte gjør at man kan overføre filer eller informasjon til andre enheter, mens trippelbånd muliggjør bruk av telefonen i store deler av Nord-Amerika.

Ellers har telefonen en skjerm med oppløsningen 128 x 128 punkter. Denne er av typen CSTN, som er den billigste skjermvarianten tilgjengelig, og kan vise 65.000 forskjellige farger.

Prisen på K300 vil ligge rundt tusenlappen, og modellen vil være i butikkene i dette kvartalet.

Motevalg for slanke lommebøker
Sammen med K300 kunne Sony Ericsson presentere et moteriktig alternativ for de som gjerne foretrekker at mobilen skal ta seg noenlunde ut, til tross for lav pris. Alternativet heter J300, og blir første klassiske mobil fra selskapet på mange år med utskiftbare deksler.


(Klikk for større bilde)

I motsetning til K300, så har J300 verken kamera, trippelbåndstøtte eller infrarød port, noe som gjør modellen en del simplere. Ellers er modellene omtrent identisk i alt annet enn utseende, og J300 har også 12 Mb minne til rådighet, for både spill, MP3-lydfiler og annet som måtte ta plass.

J300 har samme Java-støtte som K300, noe som innebærer at J300 også kan være et godt alternativ for den spillelystne. Det skader heller ikke at man også her har lagt inn grafikkmotoren Mascot Capsule, som åpner for spilling av det avanserte slaget. Sony Ericsson har i tillegg fått rettighetene til å legge ved et eksemplar av spillet Rayman 3 i mobilversjon.

Ellers vil skjermen i J300 ha en skjermoppløsning på 128 x 128 punkter. Selve skjermen er av typen CSTN og har samme fargedybde som skjermen i K300, da 65.000 farger.

Størrelsen på telefonen er 9,9 x 4,2 x 1,8 cm og vekten er 85 gram. Telefonen vil havne på rett under tusenlappen og vil komme før sommeren.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen