Test

Sony Ericsson S700i

Design og kvalitet - 

Sony Ericsson viste tidligere i år frem den internasjonale versjonen av sin japanske suksessmodell SO505i. Telefonen har solgt som varmt hvetebrød på det japanske markedet, og det er vel liten tvil om at dette er noe av grunnen til atSony Ericsson nå har valgt å gi oss i Vesten muligheten til å få prøve teknobomben.

S700i byr på et helt nytt designkonsept vi ikke har sett i Europa før. Telefonen har tre forskjellige bruksmoduser, som man anvender etter formål. I de fleste tilfeller bruker man telefonen i lukket tilstand, mens man må sveive frem tastene hver gang man skal skrive en melding eller taste et nummer.

Når du skal ta bilder legger du telefonen horisontalt. Det går ikke an å ta bilder med telefonen i åpen modus, noe som kan virke merkverdig ved første stund. Dette skyldes nok i stor grad Sony Ericssons ønske om at brukeren skal oppfatte S700i som både kamera og telefon, noe som de i stor grad lykkes med. Vi fikk ofte spørsmål om hva slags kamera det var vi hadde, et tegn på at likheten mellom et digitalkamera og S700i er slående.

Men alt er desverre ikke helt rosenrødt.

Velvoksen svulst
Vi undres veldig på om Sony Ericsson er på rett vei med sin nye kameratelefon. Telefonen gir nemlig en helt ny betydning til begrepet "slagvåpen", og stiller nærmest i klasse med diverse mobilbeist som man etter alt og dømme skulle tro var gått i glemmeboken på slutten av 90-tallet.

I lukket tilstand er telefonen 10,8 cm høy, 4,9 cm bred og 2,5 cm dyp. Dette gjør telefonen ganske så svær i forhold til en vanlig mobiltelefon, men ikke større enn at den er jevnstor med Nokias 7610.

Problemet kommer først når telefonen er i åpen modus. Her snakker vi nemlig om en telefon på ikke mindre enn 13 cm lengde. Etter at undertegnede den siste tiden har kost seg med lekkerbiskener som Samsungs E800 og Sony Ericssons egen K500i, må det sies å være litt av et sjokk å måtte forholde seg til slik en forvokst banan av plast.


(Klikk for større bilde)

Vekten er også på grensen til det vanvittige. 137 gram er slettes ikke lite, og er omtrent det dobbelte av det en nett mobil veier i dag. Når vi klager på at Series 60-telefoner veier over 100 gram, blir det brødsmuler i sammenligning til det vi står overfor med S700i. Vi understreker det like greit. Skal du ha deg et eksemplar S700i, kan du like godt skaffe deg trillekoffert i samme slengen.

Utmerket sveisejobb
S700i er dekket av myk plast, som både er behagelig å holde i, og som gir et visst kvalitetspreg. Dessverre har denne myke plasten en bieffekt som gjør telefonen litt sleip. Man bør dermed være obs på ikke å miste telefonen en dag man er litt slepphendt.

Selv om S700i er et overvektig beist uten sammenligning, er den svært gjennomført og solid. Vekten er jevnt fordelt over hele telefonen og vi opplevde aldri noe tegn til knirking eller knaking - et problem som gjerne oppstår på telefoner av plast.

Vi fant ellers ingen åpninger for støv eller vann, og bunnkontakten er godt beskyttet av en plastbeskyttelse. Dermed er kvalitetsinntrykket noe bedre enn helhetsinntrykket, og vi legger ikke skjul på at vi synes S700i dufter litt av kvalitet.

Gode kommandoknapper
Vi vil også gi oss selv anledningen til å skryte litt av kommandoknappene på telefonen. Disse er nemlig perfekt lagt opp for de av oss med store fingre. Knappene sitter i god avstand fra hverandre, er relativt store og byr på perfekt motstand. Er du en som sliter med små mobilknapper, kan S700i dermed være et alternativ for deg.

Vi var ikke helt fornøyd med den femveis styreknappen på telefonen. Vi vil ikke gå så langt som å si at den var dårlig, men vi synes at midtknappen var for glatt og ikke minst for liten for store middagspølse-tomler.

Talltastene skuffer også en del i grunn. Disse gir for lite motstand, er noe trangt plassert, og er for små. Tastene er også alt for mye nedsenket i telefonflaten, og vi merket at vi måtte anstrenge oss mer enn vanlig for å trykke inn de forskjellige tastene.

Hotswap og kamerabeskyttelse
S700i stiller beredt for kresne brukere, og kommer med to funksjoner vi ellers savner på mange av dagens mer avanserte telefoner - HotSwap og kamerabeskyttelse.

Vi setter stor pris på HotSwap-funksjonen, som lar deg bytte eller ta ut minnekortet mens telefonen er påslått. Mange avanserte telefoner, især noen fra en viss *kremt* finsk produsent mangler dette, og hver gang man skal skifte kort på disse, må man gjennom en komplisert og unødvendig prosedyre med batteri, deksel og visse styggord.


(Klikk for større bilde)

Vi vil også skryte av linsedekselet. Dette er svært praktisk anlagt, og åpnes ved å trykke ned en knapp ovenfor kameraet. Samtidig som beskyttelsen åpner seg, startes kameraet og man kan ta bilder. Med en gang man lukker beskyttelsen, kommer man tilbake til hovedmenyen.

Alt i alt vil vi kalle S700i en gjennomført designet telefon, som allikevel har en god del dårlige sider. For det første er telefonen svær, noe som burde skremme vekk en god del potensielle kunder. Når da telefonen også er tung, burde det ringe en bjelle hos designerne. Brukerne skal jo tross alt bære dette kadaveret med seg!

Men telefonen har altså sin lille skryteliste. Kommandoknappene er svært gode, telefonen er solid og godt designet og den har støtte for HotSwap. Linsebeskyttelse er også noe som faller i smak, og vi vil si at til tross for at telefonen er stor og tung, har den noen designmessige finesser og positive sider som redder den fra total slakt.

Sony Ericsson S700i med abonnement

Sony Ericsson S700i

Sony Ericsson S700i med abonnement   Les mer »

Sony Ericsson S700i   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen