Sony Ericsson S500i

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Design og byggekvalitetStørrelse: 9,9 x 4,7x 1,4 cm
Vekt: 94 gram
Form: Skyvetelefon
Skjerm: 2 tommer
Snarveistaster: Volum
Kamera: Ja
Uttak: Proprietært SE-spor
Pris: ca. 2100 kroner

Slik vurderer vi
S500i er både slank og lett, og burde få plass i de fleste bukselommer.
S500i er både slank og lett, og burde få plass i de fleste bukselommer.

– Inspirert av naturen, sier Sony Ericsson selv om S500i, og legger ikke skjul på at utseendet er blitt vektlagt når de har laget telefonen.

Med en tykkelse på knappe 1,4 centimeter er S500i langt slankere enn produsentens første skyvetelefon, W850i. Vekten på 94 gram er heller ikke noe å gråte over, og telefonen får fint plass i bukselommen.

S500i ser ved første øyekast ut til å være en rimelig anonym telefon, men det er helt til den ringer i mørket. Da lives begge sidene opp med med blinkende lys i forskjellige farger. Fargekombinasjoner og rytme kan stilles i menyene.

Telefonens virker kompakt og solid, fjæren i skyvemekanismen er spenstig, og det er lite ulyder når du trykker på tastene. Bakdekselet sitter også som støpt, og vi må innrømme at det tok tid før vi fikk det av første gangen vi skulle sette inn SIM-kortet.

Løs skjerm
Etter hvert oppdaget vi at S500i har en litt kjedelig svakhet i konstruksjonen. Skjermen sitter nemlig så løst at den flytter seg opp og ned når du presser tommelen mot den (noe mange nok vil gjøre for å åpne telefonen).

Når skjermen beveges, blottlegges noe av elektronikken, noe som muligens ikke er særlig heldig i lengden. Det kan også nevnet at vi har det samme problemet med søstermodellen W580i.

(Skjermen sitter litt løst, slik at den beveger seg når du trykker på den med tommelen.)
(Skjermen sitter litt løst, slik at den beveger seg når du trykker på den med tommelen.)

Det er også rapportert om at tastene kan sprekke i tidlige utgaver av telefonen. Dette problemet skal imidlertid være fikset på modellene som selges i dag. Dersom du likevel er uheldig og får en versjon med skjøre taster, kan du ta kontakt med Sony Ericsson for å få utbedret problemet.

På toppen av telefonen finner du sporet for minnekort. Dette er dekket av en plastluke som forhindrer at det kommer støv og smuss inn i elektronikken. På venstresiden finner du volumtaster, og på høyresiden er sporet for lader/datakabel/hodesett.

Tastene passer nok ikke for alle.
Tastene vil nok være i minste laget for mange.

Test før du kjøper

Telefonens piltaster er sammensveiset i et rundt hjul, med en bekreftelsesknapp i midten, noe som fungerer bra. Tastene i S500i er en smule små, og er plassert rimelig tett sammen.

Hvordan dette påvirker tastingen varierer imidlertid fra person til person, så det anbefales at du prøver telefonen i en butikk for å se om tastesettet passer dine fingre.

Alt i alt synes vi Sony Ericsson har gjort en bra jobb med designen, til tross for et par svakheter.

Krystallklar skjerm

Skjerm og menyerSkjerm: TFT, 262 144 farger. 2 tommer
Oppløsning: 240 x 320 punkter
Operativsystem: Sony Ericsson
Meny: Rutenett, 3 x4 koner, liste
Tekst: Ordbok, T9
Firmware: R6AC003

Slik vurderer vi

Skjermen til S500i har en størrelse på to tommer. Dette nok blir litt lite for de ivrigste brukerne av video og internettsurfing, men så er heller ikke denne modellen ment å være skreddersydd for denne målgruppen.

Skjermens oppløsningen er på 240 x 320 punkter, og fargedybden er på 262 144 farger. Dette gir et sylskarpt bilde på den lille skjermen, og fargene er friske og livlige.

Menyene er de samme som har blitt brukt i alle de siste modellene fra Sony Ericsson, og er både logiske, responsive og brukervennlige.

Velg utseende selv

Dersom du ikke liker menyutseendet kan du skifte motiv. Da forandrer du ikke bare fargene, men erstatter alt som finnes av ikoner og animasjoner. Noen av motivene viser menyen i et rutenett, mens andre viser den som en liste.

Du er i stor grad herre over hvordan menyene dine skal se ut.
Du kan selv bestemme hvordan menyene dine skal se ut.

Det følger med tre forskjellige tema når du kjøper telefonen, men du kan koble deg opp mot Sony Ericssons egen portal for å laste ned flere, uten å betale for annet enn datatrafikken.

Dersom det er noen funksjoner du bruker oftere enn andre, er det ikke noe problem å få rask tilgang til disse. S500i har en egen snarveitast som henter frem en liste med funksjoner, og du kan selv velge hvilke funksjoner som skal være med på denne listen. Dermed trenger du ikke rote deg gjennom hele hovedmenyen for å gjøre det du vil.

Menysystemet i telefonen er som nevnt ikke forandret i forhold til andre nyere Sony Ericsson-modeller, men det gjør i bunn og grunn ingenting.

Sony Ericsson S500i med abonnement

Sony Ericsson S500i

Sony Ericsson S500i med abonnement

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen