Test

Sony Ericsson R600

Design - 

Designet på R600 er ganske stilig, og bærer preg av de samme rene linjene som er på T68i. Den viser en trendy side med et blinkende lys på toppen, som er standard for Ericsson. Fra toppen og ned går det en bue som avrundes under skjermen. Telefonen er god å holde i, ikke for kantete men god og avrundet. Overflaten har en fin glansfarge, som i motsetning til mange andre lavprismobiler utstråler en viss kvalitetsfølelse.

Batteriet sitter under en luke på baksiden av telefonen. Luken åpnes lett og det gjør også lokket. Under sitter batteriet, som vippes opp i nedre høyre hjørne. Klokken og datoen er uanfektet av om du tar ut batteriet. Vekten på telefonen er 83 gram, noe som gjør den ganske lett. Med målene 105x45x20mm er den ei heller stor.

Display / Grensesnitt - 

Skjermen på R600 er originalt svart/gult, med samme menyoppsett som på de tidligere modellene fra Ericsson. Menyen er enkel. Man har syv menyvalg som fører til alt fra skriving av meldinger til forandringer av kontrasten.

Displayet er svært lettleselig, med sterkt bakgrunnslys og fem linjer for tekst. Noe som er spesielt med R600 er at du kan forandre fargen i bakgrunnsbelysningen fra gult til rødt eller oransje. Displayet er lett leselig, selv når solen skinner rett på displayet. Kontrasten kan dessuten forandres etter ønske ved å gå inn i innstillingene på menyen.

Telefonen har en fireveis piltast for å styre med. Dette kommer godt med når man skal bruke menyene og redigere meldinger. Menyene er lette å forstå, og man kan legge til snarveier for de funksjonene man bruker ofte. Skal man nå enkle menyvalg som å lage meldinger eller lete frem tapte anrop, gjøres dette raskt ved et fåtall tastetrykk. Man kan lett legge disse til snarveiene. Skal man åpne telefonboken, holde man bare knappen for den bokstaven man vil ha nede en stund og denne kommer opp.

Å skrive meldinger er alt annet enn en drøm på denne telefonen. Ordboken som følger med heter eZi-text, og er snarere ubrukelig sammenlignet med for eksempel T9. Man kan ikke legge til nye ord eller skrive det man ønsker, og blir dermed svært handikappet. På grunn av de harde tastene blir det dessuten ekstra vanskelig å skrive uten ordbok, så hvis man er ute etter en telefon for å skrive mange tekstmeldinger med er nok ikke R600 det rette valget.

Sony Ericsson R600 med abonnement

Sony Ericsson R600

Sony Ericsson R600 med abonnement   Les mer »

Sony Ericsson R600   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen