Sony Ericsson på topp i Sverige

Nokia er verdens ledende mobilprodusent, men i Sverige er det den hjemlige produsenten Sony Ericsson som står høyest i kurs.

I første kvartal gikk Nokia forbi Sony Ericsson, men da tallene for andre kvartal ble lagt frem hadde svensk-japaneren igjen tatt seg forbi finnene.

Ifølge mobil.se er Sony Ericsson W810i den mobiltelefonen som har solgt best i Sverige i andre kvartal, mens den mestselgende 3G-mobilen er Nokia 6280. Mot slutten av perioden økte salget at 3G-telefoner stort, trolig mest på grunn av nylanserte telefoner som Sony Ericsson K800i.

Stor andel 3G-telefoner
Av alle mobiltelefonene som ble solgt i andre kvartal hadde 22 prosent av dem støtte for 3G.

- Vi regner med en fortsatt tilvekst i tredje kvartal og i løpet av høsten, særlig innen 3G hvor det skjer mange nye produktlanseringer, sier markedsanalytiker David Larsson ved IT Research.

Rett bak Sony Ericsson finner vi konkurrentene Nokia og Samsung. Motorola og Qtek står for den største økningen, men også LG og Nokia har vist en sterk økning.

Noe mer overraskende er det at Sony Ericcson leder salget av smartmobiler før Qtek, noe som tyder på at Sony Ericsson M600i ble godt mottatt av våre naboer.

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen