Sony Ericsson P1 versus Nokia N95

Kort fortalt – Her er verken Edge eller HSDPA. Dessuten er kameraoppløsningen på 3,2 megapiksler, mot Nokias 5 megapiksler. Videofilene du tar opp med Nokia N95 har fire ganger høyere oppløsning og kan vises på TV med brukbart resultat. P1 har ikke muligheter for TV-tilkobling. P1 har heller ikke innbygget GPS, slik N95 har.

Så lurer du kanskje på om det finnes noen god grunn til å velge Sony Ericsons P1 fremfor Nokia N95

Jevner seg ut
I praktisk bruk er ikke forskjellene så store som listen ovenfor gir inntrykk av. Begge telefonene har stor skjerm, tar gode bilder og er egnet for så vel internett som e-post. Begge har innbygget WLAN, stereo bluetooth og åpent operativsystem der du kan legge til programmer fra tredjepartstilbydere. 

Sony Ericsson P1 vil også bli solgt med GPS, men da i form av en ekstern GPS-enhet og en ettårig lisens på programmet Wayfinder. 

Trykkfølsom
Om vi skal peke på noe P1 har som Nokia N95 ikke har, så er det mest nærliggende å trekke frem den trykkfølsomme skjermen. P1 har også større internt minne og qwerty-tastatur. Sistnevnte er løst med to bokstaver per tast, en løsning som krever langt mindre tilvenning enn vi i utgangspunktet hadde trodd. Løsningen har tidligere vært brukt på M600, men er her forbedret en del. Noen mener at denne tastløsningen er genial, men andre synes den er håpløs.

Vi savner en fysisk navigasjonstast. Rullehjulet på siden lar deg bla i menyer og gjøre valg, men er lite egnet for navigasjon på nettsider eller til spill.

Den neste store forskjellen vi vil påpeke er batterikapasiteten. P1 har langt bedre batterikapasitet enn både N95 og forgjengeren P990. 

Proff-funksjoner
P1 har også bedre programvare for håndtering av filvedlegg enn hva Nokia N95 har. Her kan du ikke bare åpne, men også redigere dokumenter og regneark på mobiltelefonen. Telefonen kan også synkroniseres direkte mot Microsoft Exchange Server, noe som krever en tilleggsinstallasjon på N95. Nokia N95 kan på sin side brukes som IP-telefon over WLAN, noe som krever tilleggsinstallasjon og ikke fungerer like smidig på P1.

Hvilken av disse mobilene som passer deg best er til syvende og sist avhengig av hvilke behov du har og hvor mye penger du ønsker å bruke på mobiltelefonen. Til tross for at N95 mer blitt rimeligere med tiden, så er splitter nye P1 1.500-2.000 kroner billigere.

Vi kommer tilbake med en komplett test av P1

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen