Sony Ericsson opp, men ikke nok

De fem største mobilprodusentene

1. Nokia
2.
Motorola
3.
Samsung
4.
Sony Ericsson
5.
LG Electronics

De fem største mobilprodusentene

1. Nokia
2.
Motorola
3.
Samsung
4.
Sony Ericsson
5.
LG Electronics

Sony Ericsson viste frem solide tall da de offentliggjorde kvartalsresultatene sine i går kveld.

Fra begynnelsen av april til slutten av juni i år solgte Sony Ericsson 24,9 millioner mobiltelefoner, noe som er en økning på hele 59 prosent i forhold til samme periode i fjor.

Den totale omsetningen for kvartalet landet på 3,12 milliarder euro, noe som gav en fortjeneste på 327 millioner euro før skatt. Dette er en økning på 55 prosent i forhold til samme periode i 2006.

Til tross for at dette er en solid økning, når den ikke helt opp til det forventede overskuddet, som lå på 383 millioner euro, altså nærmere 60 millioner over.

En av årsakene til veksten er at produsenten har begynt å satse mer på lavprissegmentet. Gjennomsnittsprisen på telefonene som ble solgt i år var faktisk 20 euro lavere enn i løpet av samme periode i fjor. At gjennomsnittsprisen er lavere er også sannsynligvis årsaken til et produsenten fikk lavere inntekter enn forventet.

Det er ingen hemmelighet at Sony Ericsson har som mål å bli blant de tre største mobilprodusentene i verden. Fortsetter det slik som i dag så er det slett ikke en urimelig målsetning. I dag ligger produsenten på fjerdeplass, med litt over ni prosent av markedsandelene.

(Kilder: Sony Ericsson)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen