Test
se_mmr-70_542 (Bilde: Einar Eriksen)

Sony Ericsson MMR-70

Sony Ericsson MMR-70

NB! MMR-70 fungerer kun med Sony Ericsson-mobiler.

Finn billigste pris i prisguiden »

Sony Ericsson MMR-70

NB! MMR-70 fungerer kun med Sony Ericsson-mobiler.

Finn billigste pris i prisguiden »
MMR-70 er liten og lett, slik at den ikke er noe problem å ha i lomma.
MMR-70 er liten og lett, slik at den ikke er noe problem å ha i lomma. (Alle foto: Einar Eriksen)
Et lite deksel sørger for at ikke pluggen tar skade av å ligge i lomma.
Et lite deksel sørger for at ikke pluggen tar skade av å ligge i lomma.
MMR-70 står i stil med Walkman-telefoner som for eksempel W880i (avbildet).
MMR-70 står i stil med Walkman-telefoner som for eksempel W880i (avbildet).

Er du lei av CD-ene du har liggende å slenge i bilen eller på hytta? Vi har testet Sony Ericssons løsning på problemet. 

Svensk-japanerne har laget en liten radiosender som kalles MMR-70. Denne stikker du inn i mobilen din, og musikken du har lagret på mobilen sendes ut i FM-frekvenser. Signalene kan mottas med en hvilken som helst FM-radio. 

NB! MMR-70 fungerer kun med Sony Ericsson-mobiler.

FM-signalene er så svake at de kun når over korte avstander. Du kan likevel fint bruke radiosenderen i bilen eller noen meter unna en hvilken som helst FM-radio. Senderen er også så liten at den ikke tar store plassen i lomma.

Grei rekkevidde

Vi målte MMR-70 til å sende musikken nærmere fem meter innendørs, men for å unngå skurring bør du minke avstanden så mye som mulig. 

Det hjelper også å velge en så lav frekvens som mulig, siden lave frekvenser lettere gjennomtrenger vegger samt rekker over lengre avstander. Det kan også være lurt å velge en frekvens som ikke allerede brukes av eksisterende FM-kringkastinger i området, siden andre radiosendinger lett kan lage forstyrrelser. 

MMR-70 har ingen egen strømforsyning, og bruker derfor mobilbatteriet for å overføre musikken din i FM-nettet. Heldigvis bruker radiosenderen svært lite strøm, og vi kunne faktisk spille musikk i hele fire timer uten at batteriindikatoren på W880i rørte seg i det hele tatt. 

En ulempe som likevel bør nevnes, er at ladekontakten til Sony Ericsson-mobilen din er opptatt så lenge MMR-70 er koblet til. Dermed er det ikke mulig å lade telefonen mens du hører på musikk via radiosenderen.

God lydkvalitet

MMR-70 er vanligvis ingen stor flaskehals for lydkvaliteten. At lyden sendes i FM-nettet gjør selvsagt at lydkvaliteten reduseres noe, men om du uansett skal bruke senderen i bilen eller en nedstøvet radio er det uansett resten av stereoanlegget som er flaskehalsen.

Vi prøvde å motta radiosignalene på en FM-radio og høre på resultatet i et bedre hodesett (av typen Bose in-ear), og lyden var helt godkjent. Lydbildet er noe trangere og flatere enn om du hører musikken direkte fra den opprinnelige lydfilen, og det er mer bakgrunnsstøy. Disse ulempene er imidlertid mye mindre markante enn vi hadde regnet med. 

MMR-70 koster fra 245 kroner ifølge vår prisguide. For deg som er lut lei CD-platene som ligger i bilen eller på hytta, eller de ti forskjellige låtene som går på repeat på favoritt-radiokanalen din, er dette absolutt et helt genialt kjøp. Løsningen fungerer veldig enkelt og lydkvaliteten er absolutt helt grei.

Sony Ericsson MMR-70   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen