Sony Ericsson med to megapiksler


(Klikk for større bilde)

Det har dukket opp mye bilder og informasjon om det som skal være nye Sony Ericsson-modeller den siste tiden. Ryktebørsen tok helt av da to modeller, som angivelig skal være selskapets nye hovedsatsning, nylig dukket opp på nettet. Nå ser det ut til at selskapets kommende toppmodell, med kodenavnet "Clara", også ufrivillig har funnet veien til pressen.

Da de første bildene dukket opp i slutten av forrige uke fikk vi bare se glimt av telefonen, som etter alt å dømme er en oppfølger til K700i. I vår artikkel "SEs 2005-modeller avslørt?" kunne vi rapportere rykter om både minneport og megapikselkamera, og siden den gang har stadig flere spesifikasjonsmessige godbiter dukket opp, nå etterfulgt av bilder.

Forbedringene strekker seg over et vidt spekter, skal vi tro ryktene som florerer. Blant annet skal telefonen få et heller fyldig internminne på hele 100 MB. Som nevnt skal man også kunne bruke minnekort av typen Memory Stick Duo på telefonen, og ifølge de samme kildene vil Sony ha kort i størrelsen 256 MB tilgjengelig når "Clara" kommer på markedet.

Kameraet skal også være en kraftig forbedring fra tidligere modeller. Mens forgjengerne K700i og T630 har en kameraoppløsning på henholdsvis 0,3 og 0,1 megapiksel, skal "Clara" visstnok ha en CCD-linse som kan ta bilder i en oppløsning på hele 2 megapiksler. Så langt har linser av denne typen vært forbeholdt deler av det asiatiske markedet, men kan nå de altså dukke opp i Europa i nær fremtid.


(Klikk for større bilde)

Skjermen til "Clara" skal også være en liten forbedring fra tidligere ved at fargedybden er hevet til 262 000 farger. Ellers har skjermen en oppløsning på 176 x 220 punkter, i likhet med for eksempel K700i.

Designmessig virker det som å ha skjedd mye. Knappesatsen er endret, da spesielt kommandotastene, mens skjermen er plassert noe lenger opp på telefonen. Størrelsesmessig er forskjellene få mellom K700i og "Clara", bortsett fra at sistnevnte er noe bredere i størrelsen.

På innsiden av telefonen lurer det seg et råskinn med spesifikasjoner som nok kan få konkurrentene til å skjelve i buksene. For eksempel vil modellen ha støtte for Plug & Play USB-tilkobling, slik at man kan benytte telefonen som en bærbar minnestasjon. EDGE og støtte for alle fire GSM-båndene er også blant det "Clara" skal kunne by på.

Ifølge de samme kildene som står bak ryktene, vil "Clara" finne veien ut på markedet først i andre kvartal til neste år. Lanseringsdato er ukjent, men det er grunn til å tro at modellen om den er ekte vil være tilstede på CeBit i mars 2005. Informasjon vedrørende pris er også ukjent.

Vi understreker at Sony Ericsson ikke har kommentert verken ryktene eller bildene, og at all informasjon i denne artikkelen er basert på rykter og ikke offesiell informasjon fra Sony Ericsson.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen