Sony Ericsson med tallskive

Sony Ericsson med tallskive

Det hender designere får det for seg at de skal gi mobiltelefoner en ny og revolusjonerende design. Som regel ser de fremover, og som regel ender det med dundrende fiasko. Men Sony Ericssons designer Torbjörn Eriksson ser ikke fremover. Han ser bakover. Og skulle Sony Ericsson noen gang lansere denne telefonen i butikk (måtte Gud forby) så frykter vi det kan gå riktig ille.

Mobiltelefonprodusenter burde ha lært såpass nå – du kødder bare ikke med tastaturet på mobilen. Du kan lage runde knapper, firkantede knapper, frese tastaturet i en stålskive, lage trykkfølsomme felt – hva som helst. Bare du lar tastene stå der de skal stå. Punktum! 

Konsept
Nå er Erikssons design ikke noe annet en et eksperiment – en såkalt konseptmodell. Vi skal ikke underslå at det ser spennende ut, og at det er gøy når noen våger å gjøre noe som er litt annerledes. Om dette kan kalles retro er vi ikke like sikre på. Jeg kan i alle fall ikke minnes å ha sett noen liknende telefon hjemme hos min bestemor. 

Riktig nok hadde mine foreldre i forrige århundre en fasttelefon med taster plassert på en tallskive. Den ble ikke gammel. 

Juksedreieskive
For noen virkelig tallskive er dette selvfølgelig ikke. Her er det ikke noe hull du stikker fingeren i for å dreie deg frem til mobilnummeret. Riktig nok ser det ut til å være et snurrig dreiefelt innefor tastene, men det hadde gamle telefoner definitivt ikke.

Dermed står vi tilbake med en moderne mobiltelefon med et forkrøplet brukergrensesnitt. Det er ikke noe vinnerkonsept – bare spør Nokia …

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen