Sony Ericsson med ny mini-mobil

Utvendige mål er 90x39x19 mm. Og selv om en lengde på 9 cm er ikke er rare greiene, så virker telefonen faktisk enda mindre. Årsaken er at de ni centimeterne inkluderer antenna, som er plassert i en bøyle på toppen av telefonen.

Men det finnes mindre mobiltelefoner. Maxon MX-7922 er etter alt å dømme verdens minste GSM-telefon, med målene 64,9x37x22,1 mm og en vekt på bare 59 gram. Telefonen skulle komme til Norge sist høst, men vi har ennå ikke klart å finne den i noen butikk.

CDMA
Ellers er det bare å beklage – Premini vil ikke bli solgt i Europa. Den inneholder nemlig en CDMA-radio, og blir dermed bare tilbudt japanske NTT DoCoMos kunder.

Premini er en standard ”bartelefon”, hvilket vil si at den har skjerm og tastatur på samme faste flate. Dermed kan du ikke trekke telefonen ut eller folde den åpen for å få større tastatur eller skjerm. Det skal være spennende å se hvordan dette blir tatt imot i Asia, der foldetelefonene dominerer markedet fullstendig.

Design
Premini er ellers en relativt enkel telefon uten kamera og andre spesielle finesser. For oss her i Europa er nok designet mest interessant. Det er de samme designerne som tegner kommende modeller for vårt marked.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen