Sony Ericsson med abonnement på musikk

Under et arrangement i København tirsdag kveld, lanserte Sony Ericsson en ny abonnementstjeneste for musikk. Tjenesten kalles Play Now Plus, og er en tjeneste der du for et fast månedlig beløp kan laste ned og spille så mye musikk du bare orker.

Nesten som Nokia
Tjenesten er ikke helt ulik Nokias konsept, som kalles Comes with Music. Velger du Nokias løsning betaler du ikke noe abonnement, men Nokia har sørget for å bake dette inn i prisen du betaler for telefonen. Sony Ericsson har også en løsning der abonnementet er inkludert i en periode.

Den andre store forskjellen er at Nokias løsning varer i ett år, og deretter kan du beholde all musikken du har lastet ned. Kjøper du et abonnement med Sony Ericsson løsning vil du bare kunne spille deler av musikken etter at abonnementet er avsluttet.

Hvor mye av musikken du fortsatt kan spille avhenger av om du har kjøpt en mobiltelefon med tjenesten integrert, eller om du har tegnet separat abonnement. I det første tilfellet får du beholde 300 låter, i det andre tilfellet bare 100.

Du kan også velge å forlenge abonnementet på Play Now Plus. Det kan du ikke med Comes With Music.

Datatrafikk inkludert
En annen forskjell er at Sony Ericsson ruller ut tjenesten i samarbeid med operatørene, slik at du slipper å betale for selve nedlastingen i mobilnettet. Med Play Now Arena kommer denne kostnaden i tillegg til prisen du betaler per låt.

Så langt er det bare en operatør som er klar, nemlig Telenor. Markedssjef i Telenor, Gunilla Dyrhage, sier Telenor vil være klare for lansering av Play Now Plus om få uker. Da vil Telenor selge abonnement for 99 kroner per måned. – Men de første seks månedene er gratis, legger hun til.

Men foreløpig er det bare Telenors svenske kunder som får glede av tilbudet. Når Telenor i Norge kommer etter vet Dyrhage ikke.

Integrert
Den første telefonen som kommer med Play Now Plus som en integrert del av brukergrensesnittet er W902. Denne vil ha de tusen mest populære låtene fra Play Now ferdig nedlastet. Tjenesten er integrert i menyene, og inneholder hitlister, oppdaterte musikknyheter og mye mer. Og finer du noe du liker kan du altså laste det ned.

Men lydkvaliteten vil ikke være like god som om du bruker den ordinære Play Now Arena-tjenesten. Filene er hardere komprimert, og du får ikke en DRM-fri fil i høy kvalitet på kjøpet, slik du får med Paly Now Arena. Men selv om kvaliteten ikke er helt på topp, så betyr ikke det nødvendigvis at filene låter dårlig.

Itunes-klone

Vi må medgi at vi er litt spent på hvordan tjenesten vil bli mottatt. Med abonnement på Play Now Plus kan du høre hva du vil, år du vil og hvor du vil. En tilhørende PC-tjeneste (som minner mistenkelig om iTunes) gjør at du kan laste ned og spille musikken på en PC. Men låtene kan bare spilles så lenge du har et aktivt abonnement.

Med en pris på 99 svenske kroner i måneden kan tjenesten ikke kalles gratis, men om du konsumerer mye musikk kan dette bli en gunstig løsning. Bare synd du ikke får beholde all musikken når abonnementet avsluttes.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen