Test

Sony Ericsson MBR-100

Sony Ericsson MBR-100

Størrelse: 7,8 x 2,6 x 1,4 cm, 19 gram

Teknologi: Bluetooth, A2DP-profil

Rekkevidde: ca 10 meter

Medfølgende utstyr: Lader, lydkabler (3,5 mm jack - 3,5 mm jack, 3,5 mm jack - phono)

Pris: fra 400 kroner

Finn beste pris >

Sony Ericsson MBR-100

Størrelse: 7,8 x 2,6 x 1,4 cm, 19 gram

Teknologi: Bluetooth, A2DP-profil

Rekkevidde: ca 10 meter

Medfølgende utstyr: Lader, lydkabler (3,5 mm jack - 3,5 mm jack, 3,5 mm jack - phono)

Pris: fra 400 kroner

Finn beste pris >
MBR-100 tar ikke opp store plassen.
MBR-100 tar ikke opp store plassen.
Fremsiden er blankpolert.
Fremsiden er blankpolert.
Du kobler lydpluggen i toppen.
Du kobler lydpluggen i toppen.

Lei av å strekke kabler fra stereoanlegget ditt til mobilen eller PC-en for å spille musikk? Med Sony Ericsson MBR-100 kan du eliminere kabelsnubling en gang for alle.

MBR-100 er en knøttliten A2DP-mottaker, som kan ta imot musikk trådløst over blåtann. Den kobles til stereoanlegget ditt med en vanlig lydkabel.

Selve enheten er ikke større enn en lighter, og kan gjemmes bort dersom du liker å ha det ryddig rundt anlegget ditt. Fremsiden er i blankpolert plast, mens det sitter et lite lys på baksiden.

Batteridrevet
MBR-100 er batteridrevet, og lades med en vanlig Sony Ericsson-lader. Denne kan du velge å ha tilkoblet hele tiden om du ønsker det. Lydutgangen er en vanlig 3,5 millimeter jackplugg, som sitter på toppen av enheten.

Sammenkobling av MBR-100 og mobiltelefon er veldig enkelt. Først må du søke opp MBR-100 med mobilen din, deretter velger du å spille av musikken over blåtann.

God lyd
Vi testet MBR-100 sammen med Sony Ericsson K800i og Samsung Z710. Lydkvaliteten var veldig god med begge telefonene, men overføringen var litt ustabil med Z710. Sammen med K800i fungerte det imidlertid helt perfekt.

Kvaliteten kan selvsagt slaktes av en audiofil, men til oss vanlige mennesker fungerer det strålende. Lyden er støyfri, og behagelig å høre på, og du får normalt god mp3-kvalitet.

Det er også et stort pluss at du kan sitte med den bærbare PC-en på fanget og spille musikk uten at du trenger å bekymre deg for at noen skal snuble i ledningen til stereoanlegget, eller at marsvinet ditt skal gnage den i stykker.

Skal du bruke MBR-100, eller andre A2D-adatere for den saks skyld, sammen med PC-en, må du imidlertid ha blåtannadapter og programvare som støtter A2DP-profilen.

Det er også positivt at MBR-100 er så liten som den er, og at den bruker en vanlig Sony Ericsson-lader. Dermed er det enkelt å ta den med seg og lade.

Noen ulemper
MBR-100 er en svært enkel enhet. Dette har sine fordeler og ulemper. Fordelene er at den er lett å ta i bruk, siden det bare er å koble til og spille av.

Ulempen er at du ikke kan bruke den som A2DP-sender. Dersom du har A2DP-hodesett, kunne du for eksempel koblet MBR-100 til CD-spilleren, og sende musikken trådløst. Du kan i praksis heller ikke koble MBR-100 til et vanlig hodesett, siden den mangler volumkontroll og musikktaster.

Rekkevidden på 10 meter er heller ikke all verden, og det kan fort bli brudd i overføringen av musikken. Disse problemene ligger imidlertid i Bluetooth-stadardens natur, og er ikke noe vi egentlig kan gi kritikk for.

Konklusjon
Alt i alt gir vi Sony Ericsson MBR-100 to tomler i været. Den er enkel å bruke, har god lyd og mange nyttige bruksområder. Det er heller ikke en ulempe at prisen bare er 400 kroner.

Om du likevel vil ha en litt mer avansert løsning, kan du ta en titt på Nokia AD-42W, som vi testet i fjor høst. Denne kan i tillegg sende lyd trådløst til A2DP-mottakere, og koster fra omtrent 700 kroner.

Dersom du vil bli kvitt en ledning og få litt større bevegelsesfrihet for en billig penge, anbefaler vi likevel MBR-100 på det varmeste.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen