Test

Sony Ericsson M600i

DESIGN OG BYGGEKVALITET

Størrelse: 10,7 x 5,7 x 1,5 cm
Vekt: 112 gram
Form: Klassisk

Skjerm: To og en halv tommer

Snarveistaster: Jogdial, en programmerbar.

Kamera: Nei
Uttak: Proprietær SE-port
Eksternt antenneuttak:
Ja

Pris: ca. 3800 kroner (klasse F)

Slik vurderer vi

Smarttelefoner med trykkfølsom skjerm har vært beryktet for å være i største laget, men vi kan med en gang si at dette ikke stemmer for M600is vedkommende.

M600i er faktisk på størrelse med Razr. Sony Ericssons nye er kun en millimeter tykkere, og den er også bare en cm lengre enn barberbladsmobilen.

Vekten på 112 gram er mer enn gjennomsnittstelefonen, men ta med i betraktningen at den har trykkfølsom skjerm, qwerty-tastatur og 3G, så er det faktisk veldig lite. Vektfordelingen er god, og telefonen ligger godt og stødig i hånden. Kvalitetsfølelsen er generelt veldig god, og forringes kun av et litt knirkete bakdeksel.

M600i har en 2,5 tommers trykkfølsom skjerm, og et tastatur med alle de engelske bokstavene (ikke æ,ø og å). Hver tast har to bokstaver, og du velger mellom dem med å vippe tasten enten til høyre eller venstre. Etter et par timer tilvenning er du et fartsfantom på sms.

Tastene er av hardplast, og gir god respons. Det eneste vi kan sette fingeren på er den noe svake bakgrunnsbelysningen for tastene helt ute til sidene, og vi lurer på om det er nødvendig med nesten en cm mellomrom mellom skjermen og tastene. Kunne denne plassen vært utnyttet bedre, for eksempel for å gjøre tastene større?

Ingen overflod av snarveistaster
Snarveistaster er det ikke all verden av på M600i, og mye av grunnen til dette ligger nok i den trykkfølsomme skjermen. Operativsystemet lager i stedet snarveisknapper på skjermen.

Rullehjulet fra Sonys tidlige modeller, og Sony Ericssons P-serie er på plass, og kan rulles opp og ned, samt trykkes inn. I begynnelsen lurte vi på om det var plassert på feil side, fordi vi forventet å bruke det med tommelen. Etter noen dagers bruk ble vi godt vant med å bruke peke- eller langefingeren i stedet, og mener designeren absolutt har plassert hjulet på riktig sted.

Sony Ericssons egne proprietære port for tilkobling er plassert på undersiden, luke for M2-kort på høyre side, og pennen sklir på plass i bakkant i telefonens øvre venstre hjørne. Ir-porten er plassert sammen med på/av-tasten på toppen av telefonen.

Alt i alt er vi meget fornøyd med designjobben som er gjort med M600i. Kvalitetsfølelsen er veldig god og den litt høye vekten forsterker bare denne følelsen. Tasteløsningen fungerer som nevnt veldig godt, og størrelsen gjør M600i unikt lommevennlig for denne typen telefoner.

Sony Ericsson M600i med abonnement

Sony Ericsson M600i

Sony Ericsson M600i med abonnement   Les mer »

Sony Ericsson M600i   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen