Det kan bli færre telefoner lik K770i fra Sony Ericsson fremover. (Foto: Sony Ericsson)

Sony Ericsson kutter i produksjonen

Sony Ericsson kunne lørdag presentere selskapets kvartalstall for tredje kvartal. Og lesningen er alt annet enn hyggelig. For første gang på fem år går selskapet i minus, og kutt i arbeidsstokken og mobilporteføljen venter.

Første underskudd på fem år

Underskuddet for kvartalet er på vel 200 millioner kroner, mot et overskudd for samme periode i fjor på hele 2,1 milliarder kroner. Dette skjer til tross for at selskapet solgte flere telefoner i tredje kvartal enn andre kvartal. Men aggresiv priskrig med konkurrenter og restruktureringskostnader farger tallene rødt. Den totale omsetningen for mobilprodusenten endte på 25 milliarder for kvartalet, og markedsandelen holdt seg stabilt på 8 prosent.

Sony Ericsson har lenge slitt i motbakke, og problemene selskapet rapporterer om har vært lenge varslet.

Skal kutte i alle ender

Men nå venter spareknivene. Som tidligere varslet vil selskapet kutte 2000 ansatte for å spare vel 2,6 milliarder kroner i året. Samtidig vil selskapet også som tidligere varslet øke fokuset på nye, raskt voksende markeder. Noe av problemet til Sony Ericsson har vært selskapets sterke markedsposisjon i Europa, Midt-Østen og Japan, som alle har opplevd fall i etterspørsel, som igjen har rammet Sony Ericsson ekstra hardt.

I tillegg varsler nå Sony Ericsson kutt i porteføljen. Dick Komiyama, sjef i Sony Ericsson, varslet lørdag at selskapet skal kutte 20 prosent av mobilporteføljen for å øke inntjeningen. Trolig vil dette være mange av selskapets modeller i mellomsegmentet, som er nettopp det segmentet der inntjeningen har falt mest.

Selskapet skal også slå sammen sine tre utviklingsenheter til én for å øke lønnsomhet og forhindre dobbeltarbeid.

– Lønnsom i 2009

Ifølge Komiyama skal dette gi håp til at Sony Ericsson er lønnsomt og vil vokse igjen fra og med andre halvår 2009.

(Kilder: Financial Times, Bloomberg, Telecom Tiger)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen