Sniktitt

Sony Ericsson K850i

Spesifikasjoner:

Sony Ericsson K850i
Dimensjoner:
10 x 4,8 x 1,7 cm, 118 gram
Teknologi: GSM 900, 1800, 1900, GPRS, EDGE, 3G, HSDPA
Maskinvare: 40 MB internminne (minnekort på 512 MB følger med)
Batteri: Ukjent
Skjerm: TFT, 2,2 tommer 240 x 320 punkter
Kamera: 5 megapiksler, autofokus, 3x optisk zoom, Xenon-blits,
Annet: FM-radio, spill

Spesifikasjoner:

Sony Ericsson K850i
Dimensjoner:
10 x 4,8 x 1,7 cm, 118 gram
Teknologi: GSM 900, 1800, 1900, GPRS, EDGE, 3G, HSDPA
Maskinvare: 40 MB internminne (minnekort på 512 MB følger med)
Batteri: Ukjent
Skjerm: TFT, 2,2 tommer 240 x 320 punkter
Kamera: 5 megapiksler, autofokus, 3x optisk zoom, Xenon-blits,
Annet: FM-radio, spill
(Klikk for større bilder)
(Klikk for større bilder)

(Amobil/Berlin)Sony Ericsson K850i er en av få heldige telefoner som før lansering nærmest er dømt til suksess. Cybershot-telefonen, den fjerde i rekken, er den mest overbevisende kameratelefonen Sony Ericsson har hatt til nå.

Designmessig skiller K850i sge fra tidligere Sony Ericsson-telefoner med sitt både anonyme og spesielle design. Fasongen kunne tilhørt telefoner fra både Nokia og gamle Siemens. Men detaljene, som tre trykkfølsomme taster øverst, et blått LED-lys rundt kameralinsen og andre småfinesser gjør telefonen mer interessant - sett fra en designers ståsted.

Sammenlignet med K800i er K850i både kortere, smalere og tynnere. Skjermen har til gjengjeld vokst fra 2 til 2,2 tommer.

Ommøblert fronten
Ett av hovedgrepene på K850i er at selve navigasjonstasten er flyttet ned over tastesettet. Dette sparer plass og gjør det mulig å øke skjermstørrelsen, men blir til gjengjeld uvant for brukeren. I tillegg har telefonen fått tre trykkfølsomme taster rett på skjermen, som du bruker i tillegg til de menytastene du ser fysisk eksisterer på telefonen.

Vi opplever tasteløsningen som uvant, og måtte knote litt frem og tilbake i Berlin for å lære oss løsningen. Men vi har troen på at Sony Ericssons nye tastesystem vil fungere, og at det, imotsetning til en rekke andre tasteløsninger, er noe som vanlige brukere vil kunne sette seg lett inn i.

En siste designdetalj er hvordan Sony Ericsson har jobbet for å få K850i til å fremstå som et kamera. Ved å ha en egen spesialluke for batteri og minnekort, egen valgtast for video og fotokamera, er likheten til et håndholdt kompaktkamera slående. Selv om K850i nok aldri kan erstatte kameraet helt, er det liten tvil om at Sony Ericsson gjør så godt de kan.

Ny mediameny
Tar vi en titt innenfor dekselet på telefonen er det utvilsomt den nye mediamenyen som er mest interessant. Her har du full oversikt over alt medieinnhold på telefonen, som bilder, musikk og filmer, og du kan starte alt og ett fra én og samme meny. Løsningen er ikke spesielt ulik den vi ser i Applse iPhone

Det betyr i første omgang at du slipper å måtte lete etter musikkfiler du har lyst å spille, eller mangle oversikt over hvor bildene dine befinner seg. Videre er menyen følsom for hvordan du holder telefonen. Ønsker du for eksempel å benytte skjermen horisontalt til å se film, er det bare å snu telefonen, så følger skjermbildet automatisk etter. Dette er enda en av finessene vi kommer til å se i iPhone.

Kameraet virker lovende
Kamerasøkeren har også fått seg en liten overhaling. I likhet med nylig testede K810i har K850i knyttet talltastene til høyre til kameraet, slik at du slipper å jobbe deg gjennom mange menyvalg for å endre innstillinger. I stedet benytter du bare snarveisknappene på tastaturet.

Selve søkeren er rimelig lik den i Sony Ericssons øvrige Cybershot-telefoner, og har de samme funksjonene, som Best-Pic og Photo Fix, i tillegg til et par nye.

Selve kameraet er på et så tidlig stadium at det ikke har hensikt å omtale det. Kamerateknologien i prototypene vi fikk prøve kom fra K800i og ikke K850i, og eventuelle bildeeksempler vil dermed være mer misvisende enn forklarende.

Under pressekonferansen vektla Sony Ericsson hvor viktig det er at telefonen har mulighet til å gjøre noe med bildene du tar, og ikke bare har mulighet til å ta dem. Og det er nok her de største endringene er kommet. Blant annet får K850i en langt mer integrert publiseringsløsning for blogger, slik at du kan styre og administrere bloggen din direkte fra telefonen. HSDPA-støtten sørger for at bildene kommer raskt ut, via blogg eller epost. Skal du sende dem lokalt kan du alltids også bruke blåtann.

Ellers vil K850i selvfølgelig også ha mp3-spiller, plass til minnekort av typen Memory Stick Micro M2, som kan øke minnekapasiteten til 2 GB, NetFront-nettleser og FM-radio. To andre nyheter er støtte for push-epost og lysbildeshow med musikk og glidende overgang.

K850i er ventet å slippes globalt før julehandelen setter inn i år, og vil få en prislapp på 450 euro før skatter og subsidier, som tilsvarer vel 3600 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen