Sony Ericsson K810i

I går var Sony Ericssons store lanseringsdag, og selskapet spyttet ut hele seks nye mobiltelefoner for det norske markedet. Én av modellene er oppfølgeren til kamerasuksessen K800i, nemlig K810i.

K810i er i praksis nesten en reproduksjon av K800i. På innsiden er de nemlig tilnærmet identiske. Det betyr at skjermen har en oppløsning på 240 x 320 piksler, og en fargedybde på 262 144 farger.

Begge telefonene har et internminne på 64 MB, og i tillegg støtte for minnekort av typen Memory Stick Micro.

Telefonene har også støtte for blåtann og A2DP-profil, slik at du kan overføre filer lokalt og høre på musikk i stereo med trådløst hodesett. Overføringsalternativene er infrarød og USB.

I tillegg til de vanlige funksjonene som SMS og MMS, har K810i også støtte for push-epost. Det betyr at du kan få e-posten din direkte på mobilen på samme måte som du mottar SMS. Du kan lese mer om push-epost i saken "Nå kommer push-epost".

Les mer om detaljene rundt K810i her

Når du først får K810i i hånden, føles den nokså voksen og lubben. Men har du brukt K800i før denne, vil du fort venne deg til størrelsen på nykommeren.

For det første er K810i en halv centimeter tynnere enn K800. For det andre er ikke linsedekselet på K810i på langt nær så stort og sjenerende som på K800i. Dermed virker telefonen med ett slankere, og ligger i tillegg mye bedre på bordet.

Bortsett fra tykkelsen er K810i tilnærmet like stor som forgjengeren. Vekten er også den samme, nemlig 115 gram.

K810i har fått runde taster, og er den første telefonen fra Sony Ericsson med et slikt tastedesign. Talltastene er glatte på overflaten, og er hevet en halv millimeter over telefonens overflate. Selv om tastene er en smule harde, er responsen god.

"Begravet" styrepinne
Telefonens styrepinne er det derimot litt verre med. Dessverre ligger den såpass langt ned i telefonen at du risikerer å trykke ned hele pinnen hver gang du bruker den til å navigere i menyene.

At K810i er en ekte kameratelefon er det ingen tvil om. I tillegg til snarveisknapper over skjermen slik som på K800i , har du også en rad med snarveier i tastene 1, 4, 7 og stjernetasten. Når du har telefonen i kameramodus, kan du gå direkte til forskjellige kamerainnstillinger fra disse tastene.

Selve utløserknappen har samme utforming som telefonens talltaster. For å fokusere bildet må du trykke knappen halvveis ned. Det er imidlertid ikke så lett å vite om du har tatt bilde eller ikke. Det føles nemlig som om du har trykket knappen helt ned under fokuseringen, slik at det ikke er noe mer å trykke ned når du skal ta bilde.

Kameraets søker fyller hele skjermen, og henger stort sett med, selv om kameraet er i bevegelse. Det er heller ikke noe problem å ta bilder av objekter som beveger seg. Det skal mye bevegelse til før bildene blir uklare.

I følge Sony Ericsson selv, er optikken i kameraet til K810i akkurat den samme som i K800i. Forskjellen skal ligge i noen justeringer i brukergrensesnittet.

I tillegg til de små justeringene, har K810i fått en funksjon som heter Photo Fix. Med Photo Fix kan du gjøre endringer på for eksempel fargebalanse og kontrast på bildene rett på telefonen. Dermed slipper du å overføre bildene til PC-en og bruke et bilderedigeringsprogram.

K810i er for øvrig en 3G-telefon, og å surfe på mobilen og sjekking av e-post burde derfor gå i høvelig fart. Men er du utenfor 3G-dekning, kan mobilsurfing fort bli en langvarig affære. Telefonen har nemlig ikke støtte for EDGE, og du er overlatt til gode gamle GPRS.

K810i kommer i butikkene i løpet av andre kvartal i år, og vil bli tilgjengelig i fargene blå og elfenben.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen