Test

Sony Ericsson K750i

Design og kvalitet - 

Sony Ericsson T610 har vært svensk-japanerenes mest populære modell til nå, mye takket være telefonens stilrene design. Det var vel derfor ingen overraskelse at selskapet har satset på samme karakteristikk og linjer i sin nye toppmodell K750i, som er oppfølgeren til fjorårets bestselger K700i.

Da vi åpnet esken ble vi positivt overrasket over hvor liten og nett K750i var. Telefonen er nemlig nøyaktig like stor som K700i, med målene 10 x 4,6 x 2 cm, og er dermed en relativt liten telefon, spesifikasjonene til tross. Sammenligner man med S700i, som har vært Sony Ericssons teknologiske flaggskip hittil, blir størrelsesforskjellen som dag og natt.


(Klikk for større bilde)

Mye plast og lite estetikk
Designmessig skiller som nevnt ikke K750i seg særlig fra sine forgjengere. Telefonen har den samme karakteristiske firkantede formen, med en midstilt styrepinne og kamera på baksiden. Nyhetene på designfronten er at telefonen nå har fått en minneport på venstre side, samt at bunnkontakten er byttet ut til fordel for en ny kontaktstandard. Dette betyr at man ikke kan bruke eldre Sony Ericsson-tilbehør med K750i.

Noe av det første vi la merke til på K750 var at telefonen bar et stygt preg av billig plast. Mens forgjengeren K700i bar preg av å være både eksklusiv og dyr, virker etterkommeren heller som å være et produkt av resirkulerte gamle bildekk. Ikke akkurat noe man begeistres over når telefonen har en prislapp på flerfoldige tusen.

Dette gjelder især dekseldelen som dekker batteriet. Banker man forsiktig på den med neglen, får man en hul plastikkaktig lyd som svar. I tillegg virker konstruksjonen noe svak, og vi føler at K750i materialmessig har mye mer til felles med T630 enn med K700i.

Sony Ericsson har også gjort en generaltabbe i forhold til skjermen. Akkurat som på T610, så er skjermen på K750i ekstremt utsatt for fett og smuss. Har man telefonen i lommen under en joggetur eller tar man direkte på skjermen, så sitter det nesten garantert igjen med noen fine fettflekker. Vårt tips er å skaffe en fettklut så fort som mulig.

Designet til telefonen er godt tilpasset kamerabruk. På baksiden finner man et skyvbart deksel som dekker telefonens linse samt et fotolys med flomlyskaster-ambisjoner. Man kan starte opp kameraet både med kameraknappen og ved å skyve ned linsedekselet. Fordelen med den siste metoden er at man ikke trenger å skru av tastelåsen.

Så snart søkeren er i gang lyser den sidemonterte kameraknappen opp, og kameraet er klart for bruk. Telefonen holdes horisontalt med begge hendene, og sammen med den store, utstikkende knappen med sine to trinn (fokus og utløser) gir dette en autentisk følelse av å bruke et kamera.


(Klikk for større bilde)

Gode, men støyende knapper
Sony Ericsson har gjort en god jobb med tastesettene den siste tiden, og K750i er intet unntak. Knappene er store, er godt opplyst og byr på en nøye tilpasset motstand som gjør det behagelig å bruke dem. Tall og bokstaver er også relativt lett synlig, noe som betyr at eldre og svaksynte vil ha kunne bruke telefonen i det daglige.

Tastene har dessverre to minus å slite med - de sitter litt tett, og lager en irriterende klikkelyd når man trykker på dem. For dem som bruker telefonen mest til å samtaler vil ikke dette være noe problem, men ihugne gamere og SMS-fantaster, som har store krav til tastene, vil kunne irritere seg over dette.

Styrepinnen var på en annen side en fryd å bruke. Den sitter godt i tommelen, gir akkurat passe motstand og gjør at det blir en enkel affære å suse gjennom telefonens menysystem. I tillegg er størrelsen passe, og styrepinnen er godt plassert.

Sony Ericsson skal også ha ære og berømmelse for å ha lagt inn et stort antalls snarveisknapper. Det finnes egne taster for å starte både MP3-spilleren og kameraet, noe som gjør at man raskt henter frem de funksjonene man trneger. I tillegg har man fått en egen hurtigmenysknapp på oversiden av styrepinnen. Med denne kan man holde oversikt over åpne applikasjoner i tillegg til at man kan åpne velbrukte funksjoner raskere.

Sett under ett kan vi si at Sony Ericsson har gjort en relativt god jobb med designet av K750i. Selskapet er kjent for å prioritere funksjonalitet, noe som merkes godt i den praktiske utførelsen til K750i og de mange snarveistastene. Når det kommer til kvalitet ligger nok allikevel K750i et stykke unna for eksempel Samsungs modeller. Rent praktisk sett er det kun det noe harde tastesettet som kan by på problemer, noe som igjen også er en vurderingssak.

Sony Ericsson K750i med abonnement

Sony Ericsson K750i

Sony Ericsson K750i med abonnement   Les mer »

Sony Ericsson K750i   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen