Sony Ericsson K750 i teten

Vi kåret tidligere i år Sony Ericsson K750i til den beste kameramobilen på markedet, og testen utført av Sveriges Provningsinstitut og Digitaltechnic i München konkluderer ifølge Svenska Dagbladet med det samme.

Testen er utført på oppdrag fra Consumer Content, og tar for seg seks av markedets mobiltelefoner med megapikselkamera.

Nokia hakk i hel
Mobiltelefonene som var med i testen fikk karakterer på en skala fra 1 til 5, og øverst troner Sony Ericsson K750i med 3,7 poeng. Vinneren er også den eneste mobilen med autofokus, og ifølge testresultatene den som er mest kameralik i utførelse og bruk.

Poengene ble regnet ut etter kriterier som oppløsning, komprimering, dynamisk omfang (nyanser i skygger og lyse flater), bildestøy, skarphet og forvrengning.

I tillegg ble brukervennlighet og tiden fra man trykker til bildet tas vektlagt.

Nokias N70 følger vinneren tett i helene med 3,6 poeng, og er dermed testens suverene nummer to med gode fotoegenskaper og den korteste ventetiden fra man trykker på avløseren til bildet er klart.

NÃ¥r ikke opp
De fire resterende mobiltelefonene som inngÃ¥r i testen Svenska Dagbladet gjengir er LG P7200, Panasonic VS6, Samsung D600 og Siemens M75. Men ingen av dem kommer helt opp mot Sony Ericsson og Nokia.

Bortsett fra Siemens-modellen har alle 2 megapikselkamera, noe som muligens er med på å gi Siemens M75 2,5 poeng, og dermed en delt sisteplass sammen med LG P7200.

Samsung D600 kommer noe bedre ut av testen med 2,9 poeng, men får trekk for dårlig brukervennlighet. Midt på treet havner Panasonic VS6 med 3,2 poeng, men til tross for god brukervennlighet og kort reaksjonstid når den ikke helt opp mot de to beste på grunn av mindre god bildekvalitet.

Se også vår utfyllende test av kameramobiler her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen