Test

Sony Ericsson K700i

Design og kvalitet - 

K700 markerer en helt ny designretning for Sony Ericsson. Selv med tidløse design som T610 og T68i i bakhodet, må vi kunne si at dette er det beste vi har sett fra den svensk-japanske produsenten til nå.

For det første har selskapet klart å holde nede størrelsen og vekten på den nye modellen, til tross for det solide utvalget av funksjoner den har å by på. Den er ganske så nøyaktig på størrelse T610, så vi snakker altså om en telefon som lett sklir ned i enhver lomme. Den er også et par gram lettere med sine 93g.

Telefonen bærer preg av høy kvalitet og solid materialvalg. Enheten er utformet i et tøft aluminiums-chassis, med bærende linjer og sideknapper i stål.

Bunnpluggene for lader og øreplugger er dekket av et gummideksel. Dette skal forhindre at støv og småpartikler trenger seg inn i telefonen. Det gjør det litt fiklete å plugge kabler i telefonen, men burde til gjengjeld kunne øke levetiden til telefonen.

Vi satte pris på at telefonen ligger meget godt i hånden. Vekten er jevnt fordelt over hele enheten, og vi merket ikke antydning til knirking eller ujevnheter i dekslene.

Det er heller ikke tvil om at K700 er en lekker liten sak av en telefon. Vi har høstet mange kommentarer for tiltrekkende design, velplasserte detaljer og et proft fargevalg. Med andre ord er det ingen grunn for at moteløvene skal styre unna denne.

Brukervennlig og funksjonelt design
Sony Ericsson har ikke bare truffet godt på designet av K700. Vi er også meget fornøyde med hvordan designet til telefonen fungerer i praksis.

Den har den såkalt 'Dual Fronts'-utformingen vi også finner i T610 og T630. Sony Ericsson har sagt at vi fra nå av vil finne dette konseptet i alle de nye kameratelefonene deres. Det innebærer kort og greit at man at man skal kunne bruke dem som vanlige digitalkamera når man knipser bilder.

Man holder telefonen vannrett med begge hender, og bruker kameraknappen på siden av telefonen for å ta bildet - akkurat slik man gjør med et vanlig kamera. Dette føles for de fleste naturlig, og sørger for at man holder kameraet mye mer stabilt enn man får til med én hånd.

Tastene til K700 er en drøm. De er store og godt opplyste, har god avstand og er merket med store og klare bokstaver. Det skulle gjøre dem brukbare for både eldre, svaksynte og de med store tomler - gruppene som vanligvis får lide for produsentenes overkreative leking med tastesettene sine.

Knappene er dessuten laget i en myk og glatt plastikk som gjør dem behagelige å skrive med. Den kresne taster vil merke seg at de kan være noe harde å trykke ned, men det er i praksis ikke et problem.

Ovenfor nummertastene finner man to stykk soft-knapper, c-knappen som visker ut tekst og sletter, og retur-knappen som går tilbake i menyene. Mange vil nok savne de grønne og røde telefon-knappene for å ringe og legge på. Disse har tilsynelatende blitt ofret for å få telefonen mindre.

Joysticken til K700 er et kapittel for seg. Vi syntes den til tider var litt for vinglete. Den gir rett og slett ikke nok motstand, og det er derfor raskt gjort å trykke i feil retning når man blar i menyer og lignende.

På den annen side er dette den desidert mest behagelige joysticken vi har brukt til dags dato. Den er avrundet og fløyelsmyk, og føles nærmest som silke mot tommelen i forhold til mange andre joysticker. I tillegg gjør den lave motstanden at man slipper å anstrenge tommelen.

K700 har egen knapp for å skru av og på telefonen, slik Nokia har på alle sine telefoner. På venstre side av telefonen ligger det kameraknapp og volumknapper. På høyre side finner man en knapp som starter opp nettleseren - en Entry-knapp, om du vil.

Vi reagerte på at skjermen til K700 ikke er fordypet i telefonen i det hele tatt. Det er å be om riper. Glasset er heldigvis hardt, og vi klarte ihvertfall å holde telefonen vår ripefri under hele testperioden.

Om man går til anskaffelse av telefonen bør man passe meget godt på at skjermen ikke ripes opp. Det er ikke mulig å bytte ut glasset med nytt deksel, og slitasjeskader er hverken dekket av forsikring eller garanti.

Kameralinsen ligger på sin side trygt fordypet i et eget metallhus, som også rommer høyttaleren, kameralyset og et speil for å ta portrettbilder. Skal du klare å ripe opp denne linsen må du nesten frem med strikkepinnene.


(Klikk for større bilder)

Sony Ericsson K700i med abonnement

Sony Ericsson K700i

Sony Ericsson K700i med abonnement   Les mer »

Sony Ericsson K700i   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen